Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania de Transport Public Iaşi anunţă tarifele majorate la bilete şi abonamente, care se aplică începând de luni

libertatea.ro
greva soferi iasi

Compania de Transport Public Iaşi a informat, joi, că începând de luni, 13 iunie, se va aplica noul plan tarifar, conform căruia preţul unui bilet cu o călătorie urbană se va majora de la 2,5 lei la 3 lei (20%), iar preţurile la abonamente vor creşte, în medie, cu 39%.

Decizia vine după ce consilierii locali au aprobat majorarea preţului biletelor şi abonamentelor pentru călătoria cu mijloacele de transport în şedinţa ordinară de la sfârşitul lunii mai, potrivit Agerpres.

Astfel, de luni, 13 iuni, un bilet cu o călătorie pentru zona urbană şi cu valabilitate de 120 de minute va costa 3 lei, preţul fiind majorat cu 50 de bani. Ca şi până acum, pe perioada celor 120 de minute, călătorii pot schimba mai multe mijloace de transport, indiferent de ruta acestora.

Ca şi până acum, în acest interval de timp călătorii au posibilitatea de a schimba mai multe mijloace de transport. De asemenea, un bilet pentru zona metropolitană costul va fi 4 lei.

Tot de luni se scumpeşte şi abonamentul pentru o zi, care va fi 12 lei; abonamentul de 7 zile va costa 30 lei, abonamentul pentru 30 zile, pentru transportul urban va costa 110 lei, iar pentru transportul metropolitan - 150 lei. Un abonament pentru 6 luni va costa 550 lei, iar pentru un an - 1.100 lei. Abonamentul dedicat turiştilor va avea o valoare de 40 lei pentru 3 zile.

De asemenea, un bilet cu două călătorii pentru zona urbană cu valabilitate de câte 120 de minute va costa 6 lei; un bilet cu o călătorie pe două zone din urban şi metropolitan, cu valabilitate de 120 de minute va costa 4 lei, faţă de 3 lei cât este acum. Pentru un bilet de două călătorii pentru două zone, cu valabilitate de câte 120 de minute, preţul va fi de 8 lei.

Un set de 20 de bilete va costa 55 de lei. Fiecare bilet este valabil doar în mijlocul de transport în care a fost compostat.

"Sperăm să găsim înţelegerea necesară din partea cetăţenilor şi ca aceştia să folosească în continuare transportul public. Aceste majorări acoperă doar o parte din cheltuiala efectivă.Nu acoperă nici jumătate din costuri. Diferenţa o vom acoperi din bugetul local prin compensaţii lunare pe care le plătim Companiei de Transport. În continuare rămâne gratuit transportul pentru elevi şi studenţi, pentru alte categorii sociale, profesorii şi alte cadrele care lucrează în învăţământul preuniversitar vor plăti în continuare jumătate din preţul unei călătorii sau abonament", a declarat primarul Mihai Chirica, la sfârşitul lunii mai.

Edilul a precizat, la acel moment, că a fost nevoie de creşterea tarifelor şi abonamentelor de călătorie din cauza creşterii cheltuielilor cu energia electrică şi a carburanţilor.

"Creşterea este motivată de creşterea exponenţială a costurilor de operare pentru transportul public. Mă refer la creşterea preţului la energie şi combustibil, dar şi datorită necesităţii majorării unor salarii a personalului de la CTP. Nu reuşim să acoperim în totalitate solicitările lor dar le facem gradual", a mai declarat primarul Mihai Chirica, în acel context.

Titlurile de călătorie achiziţionate înainte de 13 iunie pot fi folosite până pe 30 iunie, inclusiv.

În aceaşi şedinţă de la sfârşitul lunii mai, Consiliul Local a aprobat şi înfiinţarea programului "Vinerea Verde", transportul public fiind gratuit pe toată raza municipiului Iaşi (zona 1).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.