Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania E.ON a obţinut două miliarde de euro din obligaţiuni

www.radioresita.ro
e.on

Compania E.ON a emis trei tranşe de obligaţiuni cu un volum total de două miliarde de euro şi maturităţi cuprinse între trei şi 11 ani, informează joi compania.

"Nivelul ridicat al cererii a permis E.ON să îşi asigure condiţii favorabile de dobândă pentru toate termenele de maturitate: obligaţiuni în valoare de un miliard de euro, cu termenul de maturitate în aprilie 2023, cu o rată fixă a dobânzii de 0,375 la sută; obligaţiuni în valoare de 0,5 miliarde de euro, cu termenul de maturitate în februarie 2028, cu o rată fixă a dobânzii de 0,750 la sută; obligaţiuni verzi în valoare de 0,5 miliarde de euro, cu termenul de maturitate în august 2031, cu o rată fixă a dobânzii de 0,875 la sută", precizează sursa citată într-un comunicat remis AGERPRES.

Citește și: Propunere bombă: Anulați examenele pentru evaluarea națională clasa VIII și examenul de Bacalaureat

Potrivit documentului, E.ON este deja cel mai mare emiţător de obligaţiuni corporative verzi din Germania.

Emisiunea de obligaţiuni verzi de ieri, în valoare de 500 de milioane de euro, se intenţionează să fie utilizată pentru a finanţa proiecte de infrastructură sustenabilă şi de eficienţă energetică, aducând volumul de obligaţiuni verzi scadente ale E.ON la 4,6 miliarde de euro. Sumele din celelalte două tranşe se intenţionează a fi utilizate pentru prefinanţarea acţiunilor minoritare de la innogy.

"Prin această tranzacţie, ne finanţăm cu succes o parte din achiziţia acţiunilor minoritare de la Innogy, pe care ne aşteptăm să o încheiem în lunile care vin. Tranşa verde ne ajută să ducem şi mai departe tranziţia energetică în Europa şi merge mână în mână cu comunicarea pe care am făcut-o deja, conform căreia vom investi încă 500 de milioane de euro în modernizări ale infrastructurii energetice care să fie prietenoase faţă de mediu", a declarat Marc Spieker, directorul financiar al E.ON.

Citește și: Lovitură! Adrian Năstase, acțiune împotriva lui Klaus Iohannis și a lui Ludovic Orban

Tranzacţia a fost executată de către un consorţiu de bănci internaţionale. Barclays, BofA Securities, Commerzbank şi Societe Generale au îndeplinit rolul de intermediari activi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.