Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania finanțată de Fundaţia Bill & Melinda Gates începe testele pe oameni pentru un vaccin împotriva COVID-19

Spitalul Militar Central
Covid-19 vaccin

Firma germană de biotehnologie CureVac va deveni cea de-a doua companie, după rivalii de la BioNTech, care demarează etapa de testări pe subiecţi umani a unui vaccin experimental împotriva noului coronavirus în Germania, având drept obiectiv declarat o potenţială aprobare a noului produs şi lansarea sa pe piaţă la jumătatea anului viitor, transmite miercuri Reuters.

La această etapă de testare vor participa 144 de voluntari din Germania şi Belgia, care vor primi dozaje diferite din noul vaccin. Alţi 24 de voluntari vor primi un vaccin placebo, scrie agerpres.ro.

Citește și: Circ total în USR! O inregistrare a fost ‘scăpată’ în spațiul public: Ciocu’ mic!

Primele rezultate concludente ale acestei etape de testare ar putea fi comunicate în luna septembrie sau octombrie, iar în condiţii favorabile, aprobarea pentru ieşirea pe piaţă ar putea fi pirmită la jumătatea anului viitor, conform Directorului Executiv al CureVac, Franz-Werner Haas.

Instituţia responsabilă de siguranţa vaccinurilor din Germania, Institutul Paul Ehrlich, a anunţat că dacă rezultatele acestor teste pe subiecţi umani vor fi "foarte bune", este posibilă aprobarea noului vaccin încă de la începutul anului viitor.

Citește și: Funcție- cheie pentru Niculae Bădălău! Unde a fost împuternicit șef și ce salariu uriaș va avea

Un test desfăşurat pe un eşantion mai mare de voluntari, în cadrul celei de-a doua faze de testare, ar putea începe în luna septembrie sau octombrie, cu condiţia ca rezultatele obţinute în această primă fază de testare să fie încurajatoare, conform companiei.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în prezent sunt testate pe oameni 11 vaccinuri experimentale împotriva noului coronavirus.

Citește și: Lovitură pentru PSD! Artificiul folosit de Guvernul Orban pentru a nu mai avea nevoie de votul Parlamentului în vederea prelungirii stării de alertă

Germania şi ţările partenere din cadrul Uniunii Europene au promis săptămâna trecută fonduri pentru producţia unui vaccin experimental realizat de compania AstraZeneca şi de Universitatea Oxford, explicând că o decizie bună este susţinerea financiară a mai multor companii candidate în cursa pentru un vaccin împotriva noului coronavirus.

Compania CureVac, cu sediul la Tubingen, este susţinută financiar de Fundaţia Bill & Melinda Gates şi foloseşte abordarea ARN mesager pentru acest vaccin anticoronavirus, la fel ca şi BioNTech şi partenerul său Pfizer, precum şi Moderna.

Citește și: Oficial! Zborurile către aceste țări sunt interzise până pe 17 iulie

Compania Translate Bio şi partenerul său Sanofi lucrează de asemenea la proiectul unui vaccin ARN mesager împotriva noului coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.