Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania finlandeză de telecomunicaţii Nokia se retrage de pe piaţă rusă

marketscreener.com
nokia

Compania finlandeză de telecomunicaţii Nokia a anunţat marţi că se retrage de pe piaţa rusă, ca urmare a conflictului militar cu Ucraina şi sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană (UE), relatează EFE.

Nokia, care în ultimele săptămâni a suspendat livrarea de echipamente pentru reţele mobile din Rusia, notează într-un comunicat că a sistat dezvoltarea de noi afaceri şi că va transfera activităţile sale de cercetare şi dezvoltare (I+D) în afara acestei ţări.

"Acum putem anunţa că abandonăm piaţa rusă. În timpul acestui proces prioritatea noastră rămâne siguranţa şi bunăstarea angajaţilor noştri", se arată în comunicat, potrivit Agerpres.ro.

Totuşi, Nokia va continua să asigure sprijinul necesar pentru a menţine reţelele existente în "îndeplinirea angajamentelor actuale", pentru a garanta fluxul de informaţii şi acces la internet şi a oferi perspective externe poporului rus.

Potrivit Nokia, încasările sale în Rusia au reprezentat sub 2 % din cele 22,202 de miliarde de euro obţinute în 2021, astfel încât nu crede că această decizie va afecta prognozele sale financiare pentru restul anului.

Decizia companiei finlandeze de a părăsi Rusia va afecta circa 2.000 de angajaţi, însă unora li s-ar putea propune să muncească în alte zone ale lumii. Nokia are în jur de 90.000 de angajaţi la nivel global.

Anunţul Nokia vine la câteva zile după ce principalul său rival european, compania suedeză Ericsson, şi-a anunţat suspendarea afacerilor sale în Rusia pentru o perioadă nedefinită de timp, ca urmare a invaziei din Ucraina.

Atât Nokia, cât şi Ericsson au înregistrat procentaje de vânzări cu o singură cifră în Rusia, acolo unde companii chineze precum Huawei au o pondere mai mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.