Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania japoneză Olympus, la un pas de vânzarea diviziei care produce microscoape

www.km-usa.com
microscop

Compania japoneză Olympus Corp este aproape de vânzarea diviziei care produce microscoape către o firmă de private equity, într-o tranzacţie în urma căreia ar putea obţine peste 300 miliarde de yeni (2,2 miliarde de dolari), au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Favorit pentru preluarea diviziei este Bain Capital, dar şi Carlyle Group şi KKR & Co au depus oferte luna aceasta, susţin sursele.

În ultimii ani, Olympus s-a aflat într-un proces de restructurare, concentrându-se doar pe tehnologia medicală, iar dacă tranzacţia va avea succes, va fi cea mai mare vânzare de active a companiei de până acum, conform datelor Refinitiv.

Încă nu s-a decis nimic până acum iar compania va face anunţuri atunci când va fi necesar, a precizat un purtător de cuvânt al Olympus, potrivit Agerpres.

Reprezentanţii Bain, Carlyle şi KKR nu au dorit să comenteze informaţia

Olympus, care în urmă cu peste un secol a început în Japonia producţia de microscoape, a scindat divizia în aprilie şi a numit-o Evident Corp.

Evident avea active totale de 143,3 miliarde de yeni la 31 martie 2022, şi se aştepta la un profit operaţional de 15,5 miliarde de yeni în actualul an fiscal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.