Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa susține că asigură servicii antiincendiu profesionale

Portul Constanta

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC) a reacţionat, joi, la acuzaţiile Cartel Alfa care susţine că serviciile de stingere a incendiilor în Portul Constanţa lipsesc, spunând că aceste intervenţii în caz de incendiu sunt asigurate de servicii specializate. CN APMC menţioneză că licitaţia pentru serviciile de prevenire şi stingere a incendiilor a fost anulată, potrivit news.ro.

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că asigurarea intervenţiei pentru prevenirea şi stingerea incendiilor şi intervenţie în situaţii de urgenţă la obiectivele CN APM SA Constanţa se face de ISU Constanţa, autoritatea statului cu atribuţii în acest domeniu, prin Detaşamentul Port Constanţa, iar în acest sens în acest sens a fost înfiinţată şi o linie telefonică directă între cele două instituţii.

Citește și: Lovitură pentru Klaus Iohannis! Decizie atomică a CCR

Sursa citată menţionează că CN APMC are aceleaşi obligaţii ca orice alt agent economic, de a asigura intervenţia în caz de incendiu, situaţii de urgenţă numai la obiectivele proprii aflate în administrare (construcţii, clădiri sau ansamblu de construcţii, clădiri administrative, pentru producţie, depozitare împreună cu terenul anexat acestora). La celelalte obiective terestre, fiecare agent economic, operator portuar, are obligaţia să îşi asigure intervenţia în caz de incendiu, situaţii de urgenţă.

De asemenea, în ceea ce priveşte incendiile la nave, intervenţia este asigurată de către agentul economic portuar sau instituţia care le deţine.

Citește și: Gabriela Firea aruncă bomba: Analizez și o candidatură independentă de PSD la prezidențiale

“În privinţa stingerii incendiilor la nave, intervenţia operativă pentru stingerea incendiilor la navele şi instalaţiile plutitoare aflate la cheu se asigură de către agentul economic portuar sau instituţia care le are în proprietate, administrare, exploatare, reparaţii sau operare, administraţia portuară, navele şi echipajele aflate în port sau în apropiere, precum şi orice agent economic portuar sau instituţie care dispune de forţe şi mijloace de intervenţie, sub coordonarea căpităniei de port în a cărei zonă de competenţă s-a produs incidentul, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi ale acordurilor şi convenţiilor internaţionale”, se arată în comunicatul CNAPMC.

Sursa citată spune că intervenţia pentru stingerea incendiilor şi salvarea persoanelor la navele aflate în porturi sau apele teritoriale române este asigurată de operatorii economici care administrează sectorul respectiv, pentru punerea în siguranţă provizorie a instalaţiilor speciale, de alimentare a fluxului tehnologic şi, în cazul existenţei serviciilor private pentru situaţii de urgenţă, pentru limitarea şi înlăturarea efectelor situaţiei de urgenţă şi de serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă.

Citește și: Dezvăluirea momentului! Pe mâinile cui a ajuns afacerea cu care s-a îmbogățit Dan Barna din bani publici

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa aminteşte că licitaţia privind prestarea serviciilor de prevenire şi stingere a incendiilor şi intervenţie în situaţii de urgenţă la obiectivele CN APM SA din incinta Portului Constanţa, la care au participat patru firme, a fost anulată întrucât nu au fost îndeplinite condiţiile din caietul de sarcini.

“Ulterior au fost formulate contestaţii la CNSC, acum suntem în perioada de soluţionare a contestaţiilor de către CNSC. În urma deciziei Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, CN APM SA Constanţa va lua măsurile legale”, se mai arată în comunicat.

Cartel Alfa a transmis, miercuri, o scrisoare deschisă ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, dar documentul este suspus şi atenţiei Ministerului de Interne şi Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Citește și: Gabriela Firea a luat decizia: Voi candida

Scrisoarea face referire la lipsa serviciilor de prevenire şi stingere a incendiilor la obiectivele Companiei Naţionale ”Administraţia Porturilor Maritime” Constanţa S.A. (CN APM SA), respectiv Podul Constanţa.

”Având în vedere că este vorba despre un serviciu vital pentru siguranţă, care lipseşte de peste jumătate de an, riscurile sunt imense, iar într-o eventuală situaţie de urgenţă, cine îşi asumă consecinţele? Nu s-a învăţat chiar nimic din tragica experienţă Colectiv?”, au transmis sindicaliştii.

Potrivit acestora, există şi indicii care arată că modul în care s-a organizat şi desfăşurat licitaţia este neprofesionist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.