Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania Naţională de Investiţii anunţă începerea lucrărilor pentru reabilitarea şi restaurarea Cazinoului din Constanţa

Wikipedia
Cazinou Constanța

Compania Naţională de Investiţii a anunţat, luni, începerea lucrărilor pentru reabilitarea şi restaurarea Cazinoului din Constanţa, durata contractului fiind de 27 de luni, iar valoarea investiţiei se ridică la peste 56 de milioane de lei cu TVA, anunță news.ro.

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţie (MLPDA) a transmis luni, printr-un comunicat de presă, că Compania Naţională de Investiţii, instituţie aflată sub autoritatea MLPDA, a notificat Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Primăria Municipiului Constanţa privind demararea lucrărilor de execuţie pentru consolidarea şi reabilitarea clădirii Cazinoului din Constanţa.

Citește și: USR, atac la Curtea Constituțională și la Guvernul Orban!

Amplasamentul fusese predat constructorului pentru efectuarea etapei de proiectare din data de 15 ianuarie a.c., în prezenţa ministrului lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, Ion Ştefan.

“Am promis că voi urmări îndeaproape lucrările la acest obiectiv pentru că este un simbol al litoralului şi al României. Îi asigur pe constructori că, din partea ministerului pe care îl conduc, au toată susţinerea astfel încât să nu fie înregistrate întârzieri nici în derularea lucrărilor şi nici în decontarea acestora. Finanţarea este asigurată!”, a precizat ministrul Ion Ştefan.

Conform contractului, asocierea Aedificia Carpati SA & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & SC Tehnoinstal SRL va executa lucrări de consolidare şi restaurare a clădirii principale (S+P+1E+M, pod parţial şi rampă de acces către subsol), dar şi a zonelor exterioare (reabilitare platformă terasă, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă). Durata contractuală pentru realizarea lucrărilor este de 27 de luni, iar valoarea investiţiei se ridică la 56.627.697,09 lei cu TVA.

Citește și: Un cunoscut protestatar îl atacă dur pe Marcel Vela: Nu merge să pui securiști vechi în haine(grade) noi

“Vom urmări îndeaproape derularea lucrărilor şi fiecare etapă din acest proiect astfel încât, la sfârşitul lucrărilor, să putem preda cea mai frumoasă clădire de pe întreg litoralul Mării Negre. Constructorii vor avea parte de tot sprijinul nostru pentru ca lucrările să fie finalizate în termenul contractual asumat”, a declarat Manuela Pătrăşcoiu, directorul general al Companiei Naţionale de Investiţii S.A.

După finalizarea lucrărilor, Cazinoul va fi redat circuitului public, redevenind un centru cultural şi de divertisment, care va putea găzdui evenimente culturale, simpozioane, expoziţii etc., fiind pusă în valoare, astfel, cea mai importantă clădire publică realizată în stil Art Nouveau din ţara noastră.

”Cazinoul din Constanţa este un obiectiv important, pentru care autorităţile locale

Citește și: SALVARE NEAȘTEPTATĂ pentru românii aflați în șomaj tehnic: COMPANIILE care preiau muncitorii trimiși acasă

şi centrale au încercat încă din anul 2012 să găsească fondurile şi soluţiile

necesare pentru reabilitarea şi consolidarea acestuia. La nivelul CNI, în perioada 2012 – 2018, au fost derulate 3 proceduri de achiziţie publică privind reabilitarea acestui obiectiv de investiţii. Principalele motive ale anulării procedurilor demarate de-a lungul timpului de către CNI au fost reprezentate tocmai de lipsa unor operatori economici capabili să îndeplinească toate condiţiile impuse de caietele de sarcini”, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.