Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania norvegiană Equinor va cesiona participația de 1 miliard de dolari în activele petroliere Agbami din Nigeria

egyptoil-gas.com
equinor

Pe măsură ce dezinvestirea companiilor internaționale de petrol (IOC) din Nigeria se adâncește, firma energetică norvegiană Equinor a angajat Standard Chartered pentru a ajuta la vânzarea pachetului de acțiuni majore într-un câmp petrolier offshore din Nigeria, anunță leadership.ng.

Potențiala vânzare a participației de 20% deținute de Equinor în câmpul Agbami din largul Nigeriei ar putea aduce până la 1 miliard de dolari, potrivit surselor Reuters.

Equinor caută să-și vândă pachetul de petrol din Nigeria pentru a se concentra pe proiecte mai profitabile și mai noi, au spus sursele.

Supermajorul american Chevron este operatorul câmpului Agbami, care se află la 70 de mile de coasta regiunii centrale a Deltei Nigerului și se întinde pe 45.000 de acri. Chevron are o participație de 67,3% în domeniu, a cărui producție a scăzut în ultimii ani. Pentru a compensa declinul câmpului, forajul de umplere a continuat în 2019, spune Chevron.

În 2020, câmpul a produs 29.000 de barili echivalent petrol pe zi (boepd), în scădere față de 36.000 de barili pe zi în anul precedent, potrivit Reuters.

Vânzarea face ca Equinor să fie cel mai recent major petrolier care caută fie să părăsească, fie să reducă operațiunile din Nigeria.

ExxonMobil încearcă să vândă active de apă puțin adâncă în largul Nigeriei, dar președintele Muhammadu Buhari a făcut o revenre în august la aprobarea sa inițială a vânzării activelor către Seplat, după ce Comisia de Reglementare a Petrolului din Upstream din Nigeria, NUPRC, a refuzat să aprobe înțelegerea.

De asemenea, TotalEnergies și Shell caută să vândă active în Nigeria. În mai 2022, TotalEnergies a lansat vânzarea participației sale de 10% într-o societate mixtă, SPDC.

Shell a declarat încă din 2021 că nu vede operațiunile sale petroliere din amonte din Nigeria ca fiind compatibile cu strategia sa de a deveni o afacere cu energie net zero. Anul trecut, Shell a suspendat vânzarea activelor sale onshore în Nigeria pentru a se conforma unei hotărâri a Curții Supreme din Nigeria de a aștepta rezultatul unui recurs privind o scurgere de petrol în 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.