Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania petrolieră britanică BP vinde, după 60 de ani, toate proprietățile sale din Alaska, pentru 5,6 miliarde de dolari

alaska

Compania petrolieră britanică BP a acceptat marți să vândă toate proprietățile sale din Alaska pentru 5,6 miliarde de dolari către firma Hilcorp Energy Co, părăsind o regiune unde a funcționat timp de 60 de ani, transmite MEDIAFAX.

Citește și: Anunț în toiul nopții al lui Alexandru Cumpănașu! Ce va înființa – Proiectul prezentat azi

Acordul, care include interese în cel mai productiv perimetru petrolier din istoria SUA, în Prudhoe Bay, și 1.300 km în Trans Alaska Pipeline, face parte din planul BP de a depăşi 10 miliarde de dolari în următorii doi ani în vânzări de active pentru a-și consolida și mai mult bilanțul.

Ani de zile, BP și-a redus participațiile din Alaska, unde producția de petrol a scăzut odată cu reducerea livrărilor câmpului Prudhoe Bay. BP, care a început să lucreze în Alaska în 1959, este operatorul care deține o participație de 26% la Prudhoe, unde producția a început în 1977.

În 2014, BP a vândut către Hilcorp jumătate din cota sa dintr-un proiect susţinut în Alaska. În acest an, cei doi trebuiau să decidă dacă să meargă înainte cu un proiect offshore ambițios, de 1,5 miliarde de dolari, care necesită construcția unei insule artificale.

Citește și: Dezvăluire. Fiul unui general comunist, ajuns lider USR-PLUS!

Achiziția se potrivește strategiei tradiţionale a Hilcorp de a achiziționa câmpuri mature de la marile companii petroliere și de a-şi reduce astfel costurile. Compania, fondată în 1990 de omul de afaceri texan Jeffery Hildebrand, are operațiuni în Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.