Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania românească Plush BIO a început producţia de dezinfectanţi

gel dezinfectant

Firma românească Plush BIO a demarat producţia de dezinfectanţi (70% alcool) şi a creat, respectând reţeta agreată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, geluri de curăţare şi igienă a tegumentelor, investiţia ridicându-se la 120.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al companiei, remis joi AGERPRES, fabrica unde sunt produse cosmeticele Plush BIO din satul Tătărani, judeţul Prahova, a achiziţionat încă de la începutul pandemiei alcool etilic, alcool isopropilic şi excipiente/recipiente şi a început producţia de dezinfectanţi. Compania a produs geluri de curăţare şi igienă a tegumentelor, investiţia firmei fiind de 120.000 de euro, incluzând aici achiziţia de alcool, achiziţia de recipienţi air less pentru a evita evaporarea alcoolului din produs şi testele dermatologice şi de eficienţă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură! Adrian Năstase, acțiune împotriva lui Klaus Iohannis și a lui Ludovic Orban

Produsul a fost testat în laboratoarele Institutului Cantacuzino şi la J.S. Hamilton Polonia. Certificările atestă eficienţa formulei împotriva diverşilor viruşi inclusiv Coronavirus Human Strain 229E.

Până acum, Plush BIO a oferit gratuit 5.000 de doze de dezinfectanţi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, poliţiei locale din sectorul 1 al Bucureştiului, Primăriei comunei Bărcăneşti, Unităţii militare 01836 Otopeni şi Centrului de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Handicap Lilieşti-Băicoi, printre alţii. Plush BIO a venit şi în ajutorul ONG-urilor, de exemplu, al Asociaţiei Din suflet, cu dragoste de copii, dar şi în cel al clienţilor săi, cărora le-a pus la dispoziţie, tot gratuit, dezinfectanţi.

Angajaţii fabricii Plush BIO continuă să lucreze cu normă întreagă, neoperându-se restructurări sau intrări în şomaj tehnic. Compania le asigură transportul şi respectarea normelor de protecţie corespunzătoare stării de urgenţă.

Citește și: Banca Națională a României, anunț de ultim moment! Ce se întâmplă cu ratele românilor .

"Acum mai mult decât niciodată este timpul să dăm dovadă de solidaritate. Şi vorbim de o solidaritate contra cronometru în această perioadă în care produsele dedicate dezinfecţiei pot proteja vieţi de pe o zi pe alta. De aceea am investit şi am demarat atât de repede crearea gelurilor, fabricarea a cât mai multe şi distribuirea lor. Astfel, venim în întâmpinarea nevoilor imediate ale autorităţilor, ONG-urilor şi clienţilor noştri", a declarat fondatorul şi deţinătorul companiei Plush luxury BIO cosmetics, Ioana Marinescu.

În 2019, Plush BIO a demarat activitatea fabricii din Tătărani, ce a fost concepută după toate normele de GMP Farmaceutic în vigoare. Investiţia a fost de 1,5 milioane de euro, reprezentând fonduri proprii ale proprietarei Ioana Marinescu şi credit bancar. Această sumă, mult peste normele legale, necesare pentru funcţionarea şi producţia unui laborator de cosmetice, s-a datorat faptului că tehnologia din fabrică este în mod normal destinată preparării la standarde înalte a produselor medicamentoase.

Citește și: Propunere bombă: Anulați examenele pentru evaluarea națională clasa VIII și examenul de Bacalaureat

Business-ul Plush BIO a început în 2014, cu o investiţie de 700 de euro a fondatorului şi proprietarului Ioana Marinescu, de profesie farmacist, care a început să creeze cosmetice încă de când era în ultimul an la Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timişoara. Prima apariţie a brandului a fost în 2014; consolidarea acestuia s-a făcut treptat, la început pe bază de recomandări. În 2019, business-ul a depăşit cifra de afaceri de 13 milioane de lei.

Plush BIO a inaugurat în 2019 fabrica din Tătărani, dotată cu tehnologie de ultimă generaţie, de la instalaţiile de climatizare şi purificare a aerului, parte componentă a procesului de producţie implementat la Plush BIO, până la sistemul de purificare a apei (RO-CEDI).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.