Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania Roserv Oil preia platforma industrială a rafinăriei Rafo Oneşti

SteelGruru
petrol

Compania Roserv Oil, parte a Grupului Grampet controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, preia platforma industrială a rafinăriei Rafo Oneşti, aflată în faliment, într-o tranzacţie coordonată în insolvenţă de CITR, a anunţat luni casa de insolvenţă.

”Compania Roserv Oil, parte a Grupului Grampet, a achiziţionat platforma industrială a rafinăriei Rafo Oneşti, în cadrul unei proceduri publice de valorificare, coordonată de CITR, liderul pieţei de insolvenţă din România. Tranzacţia de vânzare a activului a fost finalizată conform strategiei de valorificare aprobate de creditorii Rafo Oneşti, în cadrul procedurii de insolvenţă, cu obiectivul de a dezvolta cel mai mare centru logistic din Moldova”, a anunţat luni CITR, potrivit news.ro.

Citește și: Marius Budăi, fost ministru al Muncii, dă date ALARMANTE: Peste 600.000 de români au rămas ȘOMERI în pandemie

Roserv Oil este o societate nou-înfiinţată care se va concentra pe dezvoltarea la nivel naţional de terminale logistice atât pe partea de containere, dar şi depozite pentru produse petroliere.

”În acest context, compania a decis cumpărarea activelor platformei Rafo Oneşti, aflată în faliment, cu obiectivul de a dezvolta cel mai mare centru logistic pentru containere şi produse petroliere care va deservi regiunea Moldovei. Această specializare vine să completeze obiectivul principal de activitate al Grupului Grampet, transportul feroviar de marfă. Odată cu preluarea de către Roserv Oil, activele Rafo Oneşti devin active productive, parte din activitatea comercială a Grupului Grampet”, precizează CITR.

Odată cu preluarea de către Roserv Oil, platforma ar putea genera, pe termen lung, cel puţin 600 de locuri de muncă iar prima fază a proiectului care implică activele tranzacţionate va genera peste 200 de locuri de muncă. În perioada imediat următoare Roserv Oil va demara un proces de evaluare a instalaţiilor existente.

Compania şi-a propus să atragă parteneri din rândul societăţilor specializate în producţia de materii prime şi să pună în funcţiune mai multe instalaţii disponibile pe platformă, în acest sens.

În toată perioada de insolvenţă, plaforma Rafo Oneşti a fost păstrată în stare de conservare de către CITR. În ultimii trei ani CITR a propus spre vânzare platforma Rafo derulându-se peste zece proceduri de valorificare. Au existat peste 100 de contacte directe pentru acest activ, spun reprezentanţii CITR.

”Deşi a existat un interes aparent pentru acest activ, din păcate situaţia rafinăriei, care nu funcţionează de peste 10 ani, nu a beneficiat de investiţii în modernizarea tehnologiilor utilizate la nivelul concurenţilor şi la cerinţele pieţei, capacitatea de producţie relativ redusă şi costurile de reluare a activităţii ridicate, au făcut foarte dificilă această procedură de valorificare. Prin această tranzacţie se deblochează starea îndelungată de inactivitate a platformei şi creează premisele dezvoltării unei activităţi economice pe platforma Rafo Oneşti”, arată CITR.

CITR, liderul pieţei de insolvenţă din România, este o companie Impetum Group ce are misiunea de a salva valoarea din businessurile româneşti. În cei 20 de ani de experienţă în restructurare şi insolvenţă, a gestionat aproape 1.000 de proiecte şi administrează în prezent un patrimoniu evaluat la peste 1 miliard euro.

Înfiinţat în urmă cu aproape 20 de ani, Grampet este cel mai mare grup feroviar şi operator logistic privat din Europa de Sud-Est. Structura sa de companii acoperă întregul lanţ de soluţii şi produse de transport feroviar: servicii de transport feroviar marfă, construcţii, reparaţii şi modernizarea materialului rulant, producţia de piese de schimb, închiriere de material rulant, transbordarea mărfurilor, servicii logistice, precum şi soluţii inovatoare de IT pentru operatorii feroviari.

Compania sa fanion este Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare operator privat feroviar din România. În prezent, peste 20% din trafic este internaţional.

Prin intermediul fabricilor Reva Simeria, Electroputere VFU Paşcani, Reloc Craiova şi Electroputere VFU Craiova, Grupul Grampet acoperă o cotă importantă din piaţa reparatorie de material rulant din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.