Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania Sony a pus capăt colaborării cu raperul R. Kelly acuzat în mai multe rânduri de agresiune sexuală

Wikipedia
r kelly

Compania Sony a pus capăt colaborării cu raperul R. Kelly după ce a analizat situaţia şi „responsabilităţile”, pentru a evita complicaţiile legale, scrie Variety, potrivit news.ro.

Citește și: BCR confirmă DEZASTRUL de după impunerea taxei pe lăcomie: Avem sub revizuire toate planurile de investiții

Acuzat de mai multe femei de agresiune sexuală, R. Kelly a fost înlăturat vineri de pe site-ul RCA Records, care listează artiştii ce au contracte cu casa de discuri.

Catalogul lui va rămâne la RCA/ Sony. Cel mai recent album lansat de R. Kelly a fost unul cu melodii pentru Crăciun, apărut în 2016. Rapperul a mai lansat independent câteva piese, aparent, cu permisiunea Sony, iar anul acesta anunţa pe Twitter că lucrează la un nou disc.

Companiile Sony şi RCA nu au făcut comentarii.

Consilierul actual al lui Kelly, Don Russell, a declarat pentru revista Rolling Stone că mai multe case de discuri sunt „foarte interesate” să lucreze cu rapperul.

Un reprezentant al Live Nation, compania care organiza şi promova turneele lui Kelly în trecut, a declarat vineri pentru Variety că nu a mai făcut asta de mulţi ani, deşi ocazional a mai lucrat împreună cu rapperul prin promoteri regionali.

Decizia Sony a venit după mulţi ani în care compania a primit apeluri în acest sens, chiar şi o petiţie din partea mişcării #MuteRKelly. Acestea au crescut după lansarea documentarului „Surviving R. Kelly” (Lifetime), în care multe femei îl acuză de comportament indecent şi agresiune sexuală.

James Mason, fostul manager al cântăreţului, s-a predat vineri autorităţilor din statul Georgia, a anunţat CNN. Pe numele lui era emis un mandat încă din vară, fiind acuzat că l-a ameninţat pe tatăl lui Joycelyn Savage, una dintre femeile care apar în documentarul produs de Lifetime.

Primele acuzaţii la adresa lui R. Kelly au apărut în urmă cu peste 20 de ani. În anii 2000, el a fost acuzat de pornografie infantilă. În 2008, a fost achitat, după ce femeia în cauză a refuzat să mai depună plângere.

În 1995, când avea 27 de ani, a fost căsătorit pentru scurt timp cu Aaliyah, care avea vârsta de 15 ani la acel moment. Un apropiat a declarat în documentar că a falsificat data de naştere a regretatei cântăreţe pe certificatul de căsătorie, ca ea să pară majoră. Anul trecut, au apărut informaţii că R. Kely a ţinut captive femei în ceea ce a fost numit un „cult sexual”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.