Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania Virgin Galactic a dezvăluit numele persoanei care a câştigat două locuri la bordul unui vehicul ce va efectua o călătorie în spaţiu

bihon.ro
Virgin Galactic

Compania Virgin Galactic a anunţat miercuri numele persoanei care a câştigat două locuri la bordul unui vehicul ce va efectua o călătorie în spaţiu: o femeie de 44 de ani din Antigua şi Barbuda, care a câştigat în urma unei trageri la sorţi aceste bilete, vândute de obicei cu 450.000 de dolari fiecare, informează AFP.

Keisha Schahaff a decis că va merge în spaţiu în compania fiicei sale de 17 ani, studentă la o universitate cu profil ştiinţific din Marea Britanie şi care îşi doreşte să lucreze pentru NASA.

Vestea cea bună i-a fost dată chiar de fondatorul companiei Virgin Galactic, miliardarul Richard Branson, care i-a făcut o vizită în Antigua şi Barbuda la începutul lunii noiembrie.

"Credeam că urma doar să vorbim puţin pe Zoom. Când l-am văzut pe Richard Branson intrând în casa mea, am început să ţip de bucurie. Nu-mi venea să cred", a dezvăluit Keisha Schahaff.

"Încă din copilărie eram fascinată de spaţiu. Este o oportunitate uriaşă pentru mine să mă simt plină de viaţă", a adăugat ea.

Keisha Schahaff a câştigat acest premiu participând la o strângere de fonduri organizată de Virgin Galactic pe platforma Omaze, care a dus la obţinerea unor fonduri totale de 1,7 milioane de dolari. Banii vor fi donaţi în beneficiul ONG-ului Space for Humanity, care militează pentru un acces mai amplu în spaţiu.

Suma donată de Keisha Schahaff nu a fost dezvăluită, însă donaţiile puteau fi foarte mici, începând de la pragul de 10 dolari. Colecta de fonduri a atras aproape 165.000 de participanţi în opt săptămâni, au precizat reprezentanţii Virgin Galactic într-un comunicat.

"Posibilitatea de a oferi oamenilor de toate vârstele şi din toate mediile sociale un acces echitabil la spaţiu şi să primim, în schimb, oportunitatea de a-i inspira şi de a-i ghida pe ceilalţi odată reveniţi pe Terra, este obiectivul spre care Virgin Galactic tinde de două decenii", a declarat Richard Branson, citat în acelaşi comunicat.

Keisha Schahaff va face parte dintre "primii astronauţi" ai companiei Virgin Galactic, însă locul pe care ea îl va ocupa pe lista de aşteptare nu a fost deocamdată stabilit, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei spaţiale.

Virgin Galactic a comercializat deja în regim de pre-vânzare aproximativ 700 de bilete pentru călătorii în spaţiu: 600 între 2005 şi 2014, apoi alte 100 după luna august 2021, când aceste tichete au fost puse în vânzare contra unui preţ individual de 450.000 de dolari, potrivit Agerpres.ro.

Obiectivul companiei este acela de a vinde 1.000 de bilete înainte de lansarea zborurilor sale comerciale. Primul dintre ele ar trebui să aibă loc în trimestrul al patrulea din 2022, după o perioadă de îmbunătăţiri ce vor fi aduse aparatelor de zbor.

Pe 11 iulie, Richard Branson s-a aflat la bordul vehiculului SpaceShipTwo în timpul unui zbor-test, la care au participat şi alţi angajaţi ai companiei Virgin Galactic.

Călătoria propusă de Virgin Galactic oferă persoanelor aflate la bordul SpaceShipTwo şansa de a petrece câteva minute în condiţii de imponderabilitate. Un uriaş avion purtător decolează de pe o pistă clasică, apoi lansează la mare altitudine vehiculul SpaceShipTwo, care seamănă cu un avion privat.

Aeronava îşi porneşte motorul în acel moment şi le menţine pornite până când depăşeşte altitudinea de 80 de kilometri - limita dintre atmosfera terestră şi spaţiu, potrivit armatei americane -, apoi începe să coboare, planând spre Pământ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.