Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania Virgin Trains este acuztă de cenzură de cei de la Daily Mail: Totul se întâmplă după sistarea vânzării acestei publicaţii în trenuri

interzis

Tabloidul britanic Daily Mail a acuzat miercuri de cenzură compania feroviară Virgin Trains, deţinută de miliardarul Richard Branson, căreia îi reproşează că a luat această decizie din cauza politicii editoriale eurosceptice şi favorabile Brexit-ului prin care se remarcă respectiva publicaţie, relatează presa britanică, anunță Agerpres.

Într-o notă transmisă de conducere personalului companiei Virgin Trains se menţionează că ziarul Daily Mail este 'incompatibil' cu brandul acestei companii şi prin urmare el nu va mai fi distribuit în trenuri. Există o 'preocupare considerabilă exprimată de colegi despre poziţia editorială a Daily Mail în chestiuni precum imigraţia, drepturile persoanelor LGBT şi şomajul', se mai motivează în acea notă.

Cotidianul vizat a reacţionat printr-o declaraţie în care consideră 'scandalos (...) anunţul Virgin Trains că cenzurează din motive politice alegerea ziarelor oferite pasagerilor săi'. În dispută a intervenit şi ministrul de externe Boris Johnson, care într-o postare pe Twitter a calificat decizia companiei Virgin Trains drept 'absurdă' şi un act 'de cenzură'. Publicaţia Daily Mail a mai fost în centrul unor dispute privind libertatea de expresie, iar un grup de militanţi denumit 'Opriţi finanţarea urii' (Stop Funding Hate) a cerut companiilor să-şi retragă publicitatea din acest ziar.

Întrebat despre decizia luată de Virgin Trains, un purtător de cuvânt al premierului Theresa May a spus că este o problemă care priveşte această companie, adăugând însă că libertatea presei este importantă. Theresa May 'a fost întotdeauna foarte clară cu privire la importanţa unei prese libere pentru democraţia noastră şi societatea noastră', a indicat purtătorul de cuvânt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.