Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania Vivacom, cel mai mare jucător pe piața telecomunicațiilor din Bulgaria, a primit două oferte de cumpărare de peste 1 miliard de euro fiecare

twitter.com
telecomunicatii economie

Compania Vivacom, cel mai mare jucător pe piața telecomunicațiilor din Bulgaria, a primit două oferte de peste 1 miliard de euro fiecare, potrivit Financial Times, anunță MEDIAFAX.

Prima oferta a fost făcută de către grupul de telecomunicații și media United Group, controlat de firma de investiții BC Partners, și respectiv, de la fondul american Providence Equity Partners, potrivit Financial Times.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Viorica Dăncilă, întâmpinată de protestatari la Ploiești: 'Ghița e în Serbia/ Nu ne mai alungați tinerii'

Vivacom este deținută de omul de afaceri Spas Rusev, grupul financiar rus VTB și Delta Capital, aceștia achizționând compania în 2016, în schimbul sumei de 330 milioane de euro.

Spas Rusev care anunțase, anterior, că negociază cu Deutsche Telekom achiziția operatorului român Telekom a scos Vivacom la vânzare în iulie, la o evaluare de aproximativ 1,2 miliarde de euro.

În ianuarie, Roussev a anunțat că negociază cu Deutsche Telekom achiziţia operatorului român Telekom. La acel moment Spas Roussev finalizase achiziţia operaţiunilor din Albania ale Deutsche Telekom pentru 50 de milioane de euro, împreună cu omul de afaceri bulgar de origine albaneză Elvin Guri. “Achiziţia Telekom Albania este primul pas al încercării de a consolida piaţa de telecomunicații din Balcani. Negocierile cu Deutsche Telekom continuă pentru operaţiunile lor din România, unde, datorită dimensiunii tranzacţiei, sunt implicat alături de un partener, iar într-o etapă ulterioră vor fi discuţii şi pentru Macedonia”, a declarat, atunci, Roussev în presa bulgară.

Citește și: Dincă bagă anchetatorii ÎN SPERIEȚI: Criminalul din Caracal are tendințe sinucigașe

Conform sursei citate, United Group a oferit 1,1 miliarde de euro pentru preluarea Vivacom, iar Providence Equity Partners a făcut o ofertă de 1,05 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.