Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania Walt Disney a fost chemată în instanță pentru că defavorizează angajatele din punct de vedere salarial

1000logos.net
Disney logo

Compania Walt Disney, un gigant în domeniul divertismentului, a fost chemată în instanță, pentru că plătește femeile cu salarii mai mici decât cele oferite bărbaților pentru aceeași muncă prestată, arată bbc.com, potrivit Mediafax.

Casa de avocatură Andrus Anderson susține că politicile corporatiste care stabilesc salariile noilor angajați în funcție de cele pe care le-au primit aceștia în trecut sunt discriminatorii pentru femei.

Potrivit documentelor depuse în instanță, acțiunea în justiție a fost declanșată în favoarea a două angajate pentru că Disney nu a pus la punct un mecanism care să verifice dacă femeile primesc același salariu ca bărbații pentru aceeași muncă prestată.

Citește și: Transportatorii cer PE amânarea Pachetului Mobilitate 1: conţine măsuri care ar restricţiona transportul rutier în UE

Reprezentanții companiei au respins acuzațiile catalogându-le ca "neîndreptățite".

Plângerea depusă împotriva Disney arată că analistul financiar LaRonda Rasmussen a sesizat departamentul de resurse umane al companiei după ce a descoperit că șase bărbați care dețineau aceeași poziție ca a ei în firmă erau plătiți mai mult. Reclamanta susține că diferențele au mers de la 16.000 de dolari pe an până la 40.000 de dolari. Cu toate că angajata a primit o creștere de salariu de 25.000 de dolari, suma câștigată de ea a rămas mai mică decât salariul mediu al colegilor săi bărbați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.