Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Companie românească, specializată în crearea de soluţii informatice şi consultanţă, a depășit granițele țării, ajungând pe piețele din Africa și America de Sud

Facebook
digitalizare comunicatii

Românii de la Arxia, companie specializată în crearea de soluţii informatice şi consultanţă în domeniul digitalizării, anunţă extinderea activităţii pe două pieţe din Africa de Est şi America de Sud, respectiv în Uganda şi Chile.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, transmis luni AGERPRES, organizaţia îşi propune ca, prin proiectele pe care le dezvoltă în aceste regiuni, să contribuie la transformarea digitală a societăţilor şi la construcţia ecosistemelor digitale din Africa de Est şi America Latină, pe două paliere: digitalizare instituţională şi dezvoltarea industriei de IT locale.

"Pieţele din America de Sud şi Africa au nevoie de transferul de expertiză şi cunoaştere pe care companiile europene şi româneşti le pot pune la dispoziţie, în ţările care se află la început de drum în domeniul digitalizării şi dezvoltării industriei IT. Putem contribui la eficientizarea rapidă şi masivă a proceselor administrative din aceste state, iar sectorul guvernamental este deschis la noi abordări. Există un potenţial extraordinar în aceste pieţe, atât pentru evoluţia lor, cât şi pentru oportunităţile de internaţionalizare a companiilor de IT româneşti care îşi propun o expansiune în pieţe străine", a afirmat Daniel Homorodean, CEO Arxia.

Compania românească lucrează de mai mulţi ani în proiecte de digitalizare instituţională derulate în Uganda, Rwanda, Chile şi Peru, atât în sectorul guvernamental, cât şi în domeniul industriei bancare şi al celei logistice. Astfel, Arxia a câştigat, prin licitaţie publică, contracte de consultanţă în valoare de peste 300.000 de euro, pentru proiecte derulate în Rwanda şi a contribuit la implementarea a 150 de site-uri guvernamentale şi instituţionale, număr care va creşte în acest an la peste 300.

"Potenţialul pieţelor africane este recunoscut şi susţinut chiar de către Comisia Europeană, pentru care relaţia cu Africa este printre priorităţile cheie, asumându-şi investiţii masive în următorii ani pentru sprijinirea transformării digitale a ţărilor din regiune. Multe ţări din Africa au o creştere netă a PIB-ului de peste 6%, şi-au dublat populaţia în ultimii 30 de ani, iar analizele arată că tendinţa de creştere va continua până în 2050 (Africa va creşte de la 1,2 miliarde de oameni acum, la peste două miliarde în următoarele trei decade, potrivit prognozelor). În domeniul digitalizării, lipsa unor sisteme deja existente permite adoptarea rapidă a celor mai avansate soluţii. Pentru majoritatea guvernelor de pe continent, informatizarea este prioritate esenţială, alături de înlesnirea accesului la informaţie şi la servicii instituţionale pentru toţi cetăţenii. Unul din proiectele pe care Arxia le implementează în acest sens este o soluţie de tip chatbot conversaţional vocal, care va permite populaţiilor locale din statele africane să acceseze informaţii de interes public, discutând la telefon, în limbaj natural, în limba maternă, cu sistemul informatic. Acest proiect va deschide drumul spre alte implementări, asigurând integrarea informaţională a sute de milioane de oameni care folosesc doar limba lor locală din Africa", se arată în comunicatul citat.

Arxia este una dintre cele mai experimentate companii în digitalizare guvernamentală şi a administraţiei publice, cu experienţă de peste 20 de ani în piaţă. În prezent, compania coordonează şi implementează misiuni de digitalizare complexe, oferă mentorat tehnic şi evenimente de matchmaking pentru companii în state emergente de pe continentul african, precum: Rwanda, Kenya sau Uganda.

Printre colaboratorii apropiaţi ai companiei se regăsesc: Autoritatea Rwandeză pentru Societatea Informaţională, Autoritatea Naţională pentru Tehnologia Informaţiei din Uganda (ambele echivalente ale Autorităţii pentru Digitalizarea României) şi Agenţia Germană pentru Dezvoltare - GIZ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.