Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Companii din Rusia, China, Pakistan și Polonia la un târg comercial care se desfășoară la Phenian

Seldon.News
Coreea de Nord

Peste 450 de companii din Coreea de Nord, China, Rusia, Pakistan, Polonia și "alte țări" participă la un târg comercial care se desfășoară la Phenian, în pofida faptului că sancțiunile economice interzic cele mai multe relații de afaceri cu Coreea de Nord, informează The South China Morning Post.

Agenția nord-coreeană de știri KCNA a relatat că la cea de-a 22-a ediție a Târgului Comercial Internațional de Primăvară de la Phenian, care s-a deschis luni, participă peste 450 de companii locale și străine, inclusiv din state ca Rusia, China, Pakistan și Polonia.

Potrivit experților, citați de NK News, un site care monitorizează situația din Coreea de Nord, această ediție a târgului ar putea fi cel mai mare astfel de eveniment găzduit în această țară.

La târg participă cel puțin 216 companii din China, a precizat NK News.

Printre produsele expuse se numără "metale, electronice, utilaje, materiale de construcție, produse de sănătate, alimente și bunuri de consum".

Sancțiunile impuse regimului de la Phenian interzic înființarea de companii mixte și cele mai multe legături de afaceri cu Coreea de Nord, afirmă experții. Unii operatori economici străini au afirmat că prezența lor în Coreea de Nord are scopul de a pregăti terenul pentru momentul în care sancțiunile sunt eliminate.

Începând de anul trecut, liderul nord-coreean Kim Jong-Un a inițiat o campanie diplomatică pentru a încerca să obțină eliminarea sancțiunilor internaționale care au paralizat economia țării sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.