Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Companiile azere ar putea fi angajate în domeniul petrolului și gazelor din Ucraina

Pixabay
sonda petrol

Potențialul cooperării energetice bilaterale dintre Azerbaidjan și Ucraina este departe de a fi epuizat, a declarat pentru Trend Sergey Shteluk, consilier economic la ambasada Ucrainei din Baku, notează trend.az.

"Participarea companiilor azere la dezvoltarea câmpurilor de hidrocarburi pe teritoriul Ucrainei, precum și implicarea lor la privatizarea instalațiilor energetice și la implementarea de noi proiecte de infrastructură ar putea fi o zonă promițătoare de cooperare", a spus Shteluk.

El a amintit că este planificat să pună în aplicare în comun proiectul de construcție a unui hub de servicii la punctul de control Chongar, în cadrul memorandumului de cooperare semnat de viceprim-ministrul Ucrainei, Oleksii Reznikov, ministrul infrastructurii, Vladislav Krikli și directorul operațiunilor de vânzări al SOCAR Energy Ucraina, Sergiy Kolenchenko 5, 2020.

Consilierul a menționat că, din sferele cheie ale parteneriatului strategic Ucraina-Azerbaidjan, sfera energetică s-a dezvoltat rapid în ultimii ani.

"Compania petrolieră de stat din Azerbaidjan, SOCAR a fost principalul furnizor de petrol pentru întreprinderile ucrainene de rafinare a petrolului din 2016", a spus el.

În acest sens, Shteluk a subliniat diversificarea operațiunii SOCAR în Ucraina, care nu se limitează la aprovizionarea cu petrol a rafinăriilor ucrainene.

"SOCAR participă activ la piața de vânzare cu amănuntul a produselor petroliere din Ucraina.

Peste 60 de stații de furnizare sub denumirea de SOCAR funcționează în toate regiunile Ucrainei.

SOCAR a devenit recent un operator cu drepturi depline pe piața gazelor din Ucraina, ocupând un rol de frunte printre companiile comerciale furnizoare de gaz natural pentru consumatorii ucraineni ", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.