Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Companiile din Texas care solicită vaccinarea clienților împotriva Covid-19 și-ar putea pierde licențele de funcționare

smartradio.ro
Guvernatorul Greg Abbott

Companiilor din Texas care solicită vaccinarea clienților împotriva Covid-19 li se vor refuza contractele de stat și ar putea pierde licențele sau permisele de funcționare, conform legislației. Guvernatorul Greg Abbott a semnat legea. „Texasul este deschis 100% și vrem să ne asigurăm că ai libertatea de a merge unde dorești, fără limite”, a spus Abbott înainte de semnarea legii. „Pașapoartele de vaccinare sunt acum interzise”.

Proiectul de lege al Senatului include o clauză care interzice întreprinderilor să solicite clienților dovada vaccinării.

Cei care încalcă interdicția nu vor putea încheia contracte cu statul, iar agențiile de stat care supraveghează diferite sectoare de activitate pot condiționa astfel obținerea licenței sau a autorizațiilor.

Sub 50% dintre locuitorii Texasului au primit cel puțin o doză de vaccin. Aproximativ 36,5% dintre texani sunt complet vaccinați.

Abbott a emis un ordin executiv în aprilie, prin care interzis agențiilor de stat, subdiviziunilor politice și organizațiilor care primesc fonduri publice să creeze „pașapoarte de vaccin” sau să solicite dovada vaccinării anti-Covid-19.

Întreprinderile pot implementa în continuare „protocoale de screening și control al infectărilor, în conformitate cu legislația de stat și federală, pentru a proteja sănătatea publică”, conform noii legi, care intră în vigoare cu efect imediat.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.