Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Companiile interesate de preluarea unei participaţii majoritare la operatorul aerian ITA pot depune oferte până pe 18 aprilie

https://www.bloomberg.com/
Alitalia

Trezoreria Italiei a invitat companiile interesate să cumpere o participaţie majoritară la operatorul aerian ITA Airways să-şi exprime interesul oficial pentru acesta până pe 18 aprilie, au declarat trei surse apropiate subiectului, citate de Reuters.

În octombrie, ITA a preluat operaţiunile Alitalia, iar compania cu o istorie de 75 de ani, un simbol al stilului italian, a fost închisă după ani de pierderi financiare şi încercări eşuate de salvare.

Grupul de transport maritim MSC şi grupul german Lufthansa şi-au exprimat interesul să cumpere un pachet majoritar de acţiuni la ITA şi au solicitat o perioadă de exclusivitate de 90 de zile pentru a stabili detaliile unei achiziţii.

Dar Roma a optat pentru o procedură bazată pe piaţă, menită să ţină uşa deschisă altor potenţiali pretendenţi.

Luna trecută, Trezoreria i-a ales pe Equita şi Gianni & Origoni drept consilieri financiari şi juridici pentru privatizarea ITA Airways, care este deţinută în totalitate de guvern.

”Consilierii au invitat mai mulţi jucători din sectorul companiilor aeriene să îşi oficializeze interesul pentru ITA”, a spus una dintre surse.

Transportatorul a angajat băncile JPMorgan şi Mediobanca pentru a ajuta la căutarea investitorilor privaţi, au adăugat două surse diferite.

Guvernul vrea să încheie un acord cu privire la vânzare până la jumătatea lunii iunie, au declarat săptămâna trecută două surse apropiate subiectului.

În ultimele decenii, Alitalia a încercat şi nu a reuşit să încheie alianţe cu Air France şi, mai recent, cu compania aeriană Gulf Etihad.

Delta Air Lines a declarat luna trecută că doreşte să-şi aprofundeze legăturile comerciale cu ITA Airways, dar nu este interesată să preia o participaţie la companie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.