Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Companiile Masdar și Verbund se unesc pentru a produce hidrogen destinat pieței din Europa Centrală

chemindigest.com
fluxys hidrogen

Compania de energie curată Masdar, cu sediul în Abu Dhabi, și compania austriacă de utilități energetice Verbund au semnat un memorandum de înțelegere (MoU) pentru a explora producția de hidrogen verde pentru piața din Europa Centrală, anunță offshore-energy.biz.

Conform acordului, cele două companii vor coopera pentru a dezvolta căi de producție și export de hidrogen verde în Europa Centrală, în special în Austria și în sudul Germaniei.

Mohamed Jameel Ramahi, CEO al Masdar, a declarat "Masdar a fost de mult timp un pionier al hidrogenului verde ca sursă de energie pentru viitor și astăzi credem că acel viitor este în fața noastră. Ne-am angajat să ne dezvoltăm activitatea în domeniul hidrogenului verde, deoarece considerăm că acesta joacă un rol semnificativ în tranziția energetică globală."

"Așteptăm cu nerăbdare să ne asociem cu companii cu mentalități similare, precum Verbund, pentru a accelera investițiile în acest sector și pentru a răspunde cererii în creștere din Europa."

Michael Strugl, directorul general al Verbund, a declarat: "Ambele companii au fost înființate de către Verbund: "Hidrogenul verde este un factor de schimbare a jocului pentru un sistem energetic sustenabil, făcându-ne cu un pas mai aproape de neutralitatea emisiilor de carbon. În calitate de companie lider în domeniul energiei regenerabile, Verbund lucrează la dezvoltarea și extinderea producției locale de hidrogen, precum și la soluții de import pe termen lung."

"Suntem foarte încântați de cooperarea pe care am semnat-o astăzi cu Masdar. Numai cu parteneriate globale ca acesta vom putea atinge obiectivul unei tranziții energetice durabile de succes."

Verbund generează aproape 100% din energia electrică din surse regenerabile și ecologice, în principal hidroenergie, completată de energie eoliană și solară, și este, de asemenea, activă în domeniul transportului de energie și al comerțului internațional. A lansat mai multe proiecte emblematice pentru a-și extinde lanțul valoric în domeniul hidrogenului verde.

În ianuarie 2023, Verbund a finalizat un acord de parteneriat cu un dezvoltator saudit de proiecte de hidrogen verde, ACWA Power, pentru a explora împreună potențialul de dezvoltare a proiectelor de hidrogen verde în regiunea Orientului Mijlociu.

Masdar a fost, de asemenea, activă în ceea ce privește hidrogenul. Anul trecut, acesta a anunțat înființarea noii sale afaceri în domeniul hidrogenului verde, cu obiectivul de a produce 1 milion de tone de hidrogen verde pe an până în 2030.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.