Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Companiile românești, afectate de prețul scăzut al petrolului

sonde petrol

Preţul scăzul al petrolului afectează companiile care activează pe piaţa românească, atât cele producătoare, cât şi cele din domeniul serviciilor petroliere.

Fostul ministru delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu, a precizat  că în aceste condiţii anumite proiecte de investiţii vor fi amânate.

În opinia sa, atâta timp cât vor continua tensiunile din zona Orientului Mijlociu, iar nivelul producţiei va fi ridicat, preţul barilului de petrol va rămâne scăzut, fapt care va obliga companiile româneşti din domeniu să îşi adapteze strategiile şi activitatea.

Pentru industriile consumatoare, industria de transporturi, industria de servicii este un lucru bun: ţiţeiul dă jumătate din preţul la pompă. Pentru alte industrii, industria de de petrol şi gaz, nu este un lucru bun. Deja se văd unele efecte, inclusiv pe nivelul de producţie la ţiţei, care a scăzut în 2015 în raport cu 2014, iar previziunile sunt ca acest trend de scădere să continue. La un 60, 70, 80 de dolari pe baril, anumite proiecte sunt eficiente din punct de vedere economic, la 30-40 de dolari pe baril nu mai sunt eficiente şi sunt, cele mai multe dintre ele, amânate”, a declarat Răzvan Nicolescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.