Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Companiile Volvo și Scania se implică alături de autoritățile suedeze în dezvoltarea tehnologiei „geo-fencing”

politie suedia

Autorităţile suedeze şi producători de vehicule ca Volvo şi Scania urmează să prezinte o modalitate prin care tehnologia digitală ar putea împiedica utilizarea camioanelor în comiterea de atacuri teroriste în oraşe, relatează dpa, informează Agerpres.

Interesul pentru tehnologia cunoscută sub numele de ''geo-fencing a crescut după atacul cu camion comis în aprilie 2017 în capitala suedeză Stockholm şi care s-a soldat cu cinci morţi.

Utilizând sistemul global GPS pentru a localiza un vehicul, tehnologia ''geo-fencing'' ar putea reduce automat viteza unui vehicul - limitând astfel riscul de accident - dacă vehiculul se îndreaptă spre o zonă pietonală.

Din 2016, în multe oraşe din Europa, Barcelona, Londra, Berlin şi Nisa, au avut loc atacuri cu vehicule care au vizat trecători şi care s-au soldat cu victime.

Vezi și: Francezii de la Airbus Helicopters ameninţă România: Condiţie pentru a nu închide fabrica de la Ghimbav

Proiectul, care este prezentat marţi, este condus de Administraţia suedeză de transport şi susţinut de guvern şi oraşele Stockholm şi Göteborg.

Un alt beneficiu potenţial al acestui proiect ar fi o reglementare în ceea ce priveşte consumul de combustibil sau accesul unor vehicule, în baza unor standarde în ceea ce priveşte emisiile de noxe, în anumite zone.

Unii transportatori folosesc deja tehnologia ''geo-fence'' pentru a localiza un vehicul cu GPS. Alerta se declanşează atunci când un vehicul se abate de la traseul stabilit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.