Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comparație ȘOCANTĂ pentru femei făcută de Papa Francisc: 'E drept să recurgi la un asasin plătit pentru a rezolva o problemă?'

papa francisc

Papa Francisc a comparat miercuri întreruperea voluntară a sarcinii cu recurgerea la un ”asasin plătit”, în predica pe care a susţinut-o în cursul tradiţionalei sale audienţe în Piaţa Sfântul Petru, relatează AFP.

”Întreruperea sarcinii este ca eliminarea cuiva. Este drept să elimini o viaţă umană pentru a rezolva o problemă?”, i-a întrebat papa argentinian pe credincioşii adunaţi în piaţă.

Citește și: Schimbare! Wizz Air introduce o nouă politică – Toți pasagerii sunt vizați

”Este drept să recurgi la un asasin plătit pentru a rezolva o problemă?”, a continuat el ieşind din textul prevăzut, scrie news.ro.

”Să te debarasezi de o fiinţă umană este ca şi cum ai recurge la un asasin plătit pentru a rezolva o problemă”, a subliniat el în această predică consacrată condamnării biblice a lui ”nu ucide”.

Citește și: Bianca Drăgușanu a semnat cu o altă televiziune! Unde o vom vedea pe vedetă

Papa a denunţat ”deprecierea vieţii umane”, din cauza războaielor, exploatării omuluii de către om şi excluderii. El a adăugat acestei liste avortul, ”în numele apărării altor drepturi”.

”Dar cum poate să fie un act care viaţa nevinovată terapeutic, civil sau pur şi simplu uman?”, a întrebat Suveranul Pontif.

Citește și: S-a aflat cât a câștigat Simona Halep doar din tenis! Suma este uriașă

În pofida faptului că este considerat mai liberal ca predecesorii săi, Francisc nu a modificat îvăţăturile bisericii despre planingul familial şi sex, scrie DPA.

Însă el se exprimă mai rar asupra acestor subiecte fierbinţi, argumentând că este necesar ca biserica să se concentreze mai puţin asupra aplicării doctrinei şi mai mult asupra întinderii unei mâini celor care se îndepărtează de ea şi săracilor.

Citește și: DNA pune sechestru pe averea lor! În ce dosar sunt implicați inculpații

Liderul spiritual al celor 1,3 milioane de catolici din lume sublinia în aprilie că ajutorarea celor săraci şi nevoiaşi este necesar să fie la fel de importantă ca lupta împotriva avortului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.