Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Competiția Themis, ajunsă la a XVIII-a ediție, găzuită de Institutul Național al Magistraturii

Marți, 5 decembrie 2023, la sediul Institutului Național al Magistraturii a avut loc ceremonia de deschidere a Marii Finale a Competiției internaționale THEMIS, organizată de către Rețeaua Europeană de Formare Judiciară (REFJ/EJTN), ajunsă la cea de a optsprezecea ediție.

Competiția THEMIS reprezintă una dintre principalele activități de formare inițială derulate de către EJTN, fiind adresată judecătorilor și procurorilor europeni aflați la început de carieră.

„Găzduirea, de către instituția noastră, a acestei etape competiționale, reprezintă o consecință a câștigării ediției anterioare, derulate în anul 2022, de către o echipă de auditori de justiție români, alcătuită din dna Adelina Tudurache, dl. Artiom Radu și dl. Tudor Lazoc, coordonați de către dna. judecător Amelia Onișor, formator al INM în domeniul dreptului european”, se arată într-un comunicat de presă al INM.

În cadrul ceremoniei de deschidere au adresat mesaje Marian Enache, președintele Curții Constituționale a României, şi Octavia Spineanu-Matei, judecătorul român la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Din partea Rețelei Europene de Formare Judiciară au transmis mesaje Margreet Blaisse, decanul Centrului de studii juridice și de formare profesională judiciară din Olanda (SSR), care deține Președinția Comitetului de Pilotaj al EJTN, și Flavio Mastrorillo, managerul de proiect.

content-image

De asemenea, reprezentanți ai echipei câștigătoare a ediției anterioare au împărtășit participanților din experiența acumulată pe parcursul competiției.

Ceremonia a fost prezidată de către directorul Institutului Național al Magistraturii, judecătoarea Simona-Camelia Marcu, care a trecut în revistă istoricul competiției și evoluția sa în timp, precum și rezultatele deosebite obținute de către echipele de auditori de justiție români pe parcursul edițiilor anterioare, subliniind, totodată, relevanța acestui program de formare în contextul obiectivelor și valorilor profesionale comune la nivel european.

În Marea Finală a competiției din acest an, planificată în intervalul 5 - 8 decembrie 2023, participă cele opt echipe calificate în urma semi-finalelor, provenind din următoarele state europene: Franța (3 echipe), Italia (2 echipe), Olanda (1 echipă) și România (2 echipe).

Tema acestei etape este „Accesul la justiție”, limba oficialăde lucru fiind limba engleză. Lucrările se desfășoară în prezența unui Mare Juriu alcătuit din cinci reputați profesioniști în domeniile de specialitate ale competiției, desemnați de către Rețeaua Europeană de Formare Judiciară.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.