Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Complexul de cercetare 'Sf. Ierarh Calinic' din Craiova va fi reabilitat, modernizat și extins cu fonduri europene în valoare de 6 milioane de euro

Economica.net
investitii fonduri dezvoltare

Miercuri, 31 martie, a fost semnat Proiectul „Consolidarea, reabilitarea, extinderea (cu modificarea regimului general de înălţime la Sp+P+2), modernizarea şi dotarea complexului de cercetare şi activităţi conexe «Sfântul Ierarh Calinic»” (Cod proiect: 123541), în valoare de 6 milioane de euro.

Susţinut de Universitatea din Craiova, proiectul Facultăţii de Teologie, coordonat de Pr. Prof. Univ. Dr. Nicolae Răzvan Stan, decanul facultății, a primit finanţare săptămâna aceasta prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 10, Prioritatea de investiţii 10.3, potrivit basilica.ro.

Investiţiile vizează dezvoltarea infrastructurii educaţionale a Facultăţii de Teologie, prin consolidarea, reabilitarea, extinderea, modernizarea şi dotarea clădirii C1 (fostul Cămin nr. 5), care va găzdui Complexul de cercetare şi activităţi conexe „Sfântul Ierarh Calinic”, informează Mitropolia Olteniei.

„Această nouă investiţie, care va fi implementată pentru Facultatea de Teologie, urmăreşte îmbunătăţirea condiţiilor de studiu, de pregătire şi de predare, prin crearea unui complex de cercetare la standarde europene, de care vor beneficia studenţii, doctoranzii şi cercetătorii Universităţii din Craiova, dar şi cadrele didactice care îşi desfăşoară activitatea în cadrul facultăţilor şi şcolilor doctorale beneficiare”, a declarat doamna Marilena Bogheanu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia, la semnarea contractului de finanţare.

Complexul de cercetare va cuprinde ateliere de restaurare, săli de curs, amfiteatru, paraclis, sală de mese, spaţii individuale de studiu pentru cadre didactice şi cercetători, spaţii pentru administraţie şi spaţii tehnice.

Rectorul Universităţii din Craiova, Prof. Univ. Dr. Cezar Ionuţ Spînu, a spus că acest proiect se înscrie în programul amplu de modernizare a bazei materiale a întregii Universităţi.

„Ne dorim şi ne străduim să oferim un proces educaţional de cea mai înaltă calitate, într-un cadru optim. Ne bucurăm de sprijinul ADR, cu care am dezvoltat un parteneriat solid de-a lungul timpului şi cred că este important să subliniem că vorbim de un proiect cu cofinanţate 0 din partea UCV”, a declarat rectorul Universităţii din Craiova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.