Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Complexul Energetic Oltenia a obţinut acordul de mediu pentru continuarea exploatării în Cariera Roşia

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a obţinut acordul de mediu pentru continuarea lucrărilor în perimetrul de licenţă extins al obiectivului de investiţii "Deschiderea şi punerea în exploatare a Carierei Roşia de Jiu, judeţul Gorj, la o capacitate de 8 milioane tone/an lignit", se arată într-un comunicat postat marţi pe site-ul companiei.

Potrivit sursei citate, acordul va permite asigurarea frontului de lucru şi plasarea excavatoarelor pe treptele superioare, fapt ce va contribui inclusiv la constituirea stocului de cărbune necesar trecerii vârfului de iarnă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Nelu Tătaru: 'Urmează o lună grea. De la mijlocul lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă'

Prezentul acord de mediu este emis de APM Gorj şi are valabilitate pe toată perioada de realizare a proiectului.

"Pentru obţinerea acestuia, compania a demonstrat că se încadrează în condiţiile impuse de legislaţia de mediu. Menţionăm că acordul anterior a fost anulat în octombrie 2019, ca urmare a contestaţiilor depuse de organizaţiile nonguvernamentale de mediu. Societatea va întreprinde toate eforturile necesare pentru ca astfel de situaţii, precum cea de la Cariera Roşia de Jiu, să nu se mai repete. Cariera Roşia de Jiu este cea mai mare carieră din cadrul CEO şi asigură cărbunele necesar funcţionarii Electrocentralei Rovinari. În acelaşi timp, Cariera Roşia de Jiu este o componentă a 'Planului de Restructurare şi Decarbonare 2020-2026' pe care Complexul Energetic CEO îl va derula pe parcursul celor cinci ani, cu importanţă majoră în asigurarea continuităţii energiei produse pe bază de cărbune", se mai menţionează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.