Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compozitorul Michael James Ryan, cunoscut ca Busbee, a murit

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Compozitorul nominalizat la premiile Grammy Michael James Ryan, cunoscut ca Busbee, care a colaborat pe parcursul vieții cu artiști precum Maren Morris, Keith Urban, Pink și Shakira, a decedat duminică, la vârsta de 43 de ani, potrivit variety.com, scrie Mediafax.

Potrivit unei persoane apropiate artistului, Busbee a fost diagnosticat în vară cu glioblastom, o tumoare cerebrală, și urma un tratament medical.

Michael James Ryan era celebru pentru piese precum "My Church", "Pink's Try", interpretate de Maren Morris, "H.O.L.Y.", cântată de Florida Georgia Line, și "Fighter", a muzicianului Keith Urban, soțul actriței Nicole Kidman.

Busbee semnase contracte cu Warner/Chappell Music și Red Light Management. Compania sa, Altedena, se află sub umbrela companiei Warner Records.

"L-am pierdut pe Busbee, un prieten drag, un partener de afaceri prin Altedena, compania lui, și un om cu una dintre cele mai creative minți din industria muzicală. Bunătatea și moștenirea lui nu vor fi uitate niciodată, iar inimile și rugăciunile nostre se îndreaptă către familia lui, care trece printr-o perioadă foarte dificilă", a declarat directorul general al Warner Records, Aaron Bay-Schuck.

Citește și: Ricky Martin așteaptă al patrulea copil: 'Trebuie să vă anunț că suntem însărcinați'

Busbee și-a petrecut copilăria în San Francisco și a crescut ascultând muzică jazz. A început să studieze pianul la vârsta de șapte ani. Totodată, a început să cânte la trombon în perioada în care se afla în liceu. Talentul lui natural i-a adus o bursă pentru colegiu în anul 1995, dar s-a întors acasă după câțiva ani de studiu. Așa cum a declarat pentru gazda emisunii "And the Writer Is…", Ross Golan, Busbee s-a trezit la vârsta de 23 de ani locuind cu mama lui și având un loc de muncă la o biserică locală.

S-a mutat în Los Angeles în anul 2000, la vârsta de 24 de ani, și a început să lucreze în industria muzicală, asistând producători precum Eric Valentine. Acesta i-a spus lui Busbee că vocația lui este aceea de producător în industria muzicală.

În anul 2012, Busbee a contribuit la producerea piesei "Try", interpretată de Pink, care a ajuns pe prima poziție în topurile americane.

Busbee a produs 11 din cele 15 piese ale albumului "Girl", al lui Maren Morris, lansat în luna martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.