Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compozitorul Victor le Masne a compus tema muzicală oficială a ceremoniilor

nexta
jocuri olimpice paris

Compozitorul și producătorul francez Victor le Masne se va ocupa de ceremoniile de deschidere și de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Acesta a compus și tema muzicală, ce va fi dezvăluită miercuri seară la Marsilia, în timpul sosirii flăcării din Grecia, potrivit mediafax.

Compozitorul Victor le Masne a fost ales pentru a dirija ceremoniile de deschidere și de închidere a Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Paris, a anunțat Paris 2024 într-un comunicat de presă. De asemenea, el a fost însărcinat să compună tema muzicală oficială a Jocurilor, intitulată „Parade", care va fi interpretată pentru prima dată miercuri seara, cu ocazia sosirii flăcării olimpice la Marsilia.

„Obiectivul meu este de a crea o coloană sonoră originală care nu numai că va însoți cele mai memorabile momente ale acestor Jocuri istorice, dar va rămâne și gravată în memoria tuturor generațiilor", a declarat compozitorul, citat în comunicat.

Le Masne va colabora cu Thomas Jolly, directorul artistic al Jocurilor, cu care a lucrat anterior ca director muzical al operei rock Starmania. „Lucrez la ea de mai bine de un an și este un efort de echipă cu un număr foarte mare de muzicieni", a declarat el miercuri dimineață la France Inter.

Producătorul și compozitorul Victor le Masne a lucrat cu numeroși artiști francezi, printre care Juliette Armanet, Philippe Katerine, Kavinsky și Eddy de Pretto.

„Când Victor mi-a arătat aranjamentele sale, am fost uimit de fidelitatea sa absolută față de lucrare și de atingerea modernă pe care a reușit să o aducă", a explicat Thomas Jolly, citat de Télérama.

„Formația sa clasică, de jazz și rock îl face capabil de orice. De asemenea, a lucrat cu Paris 2024 în mai multe rânduri, cum ar fi în timpul tranziției către Jocurile de la Tokyo 2020, când a revizitat La Marseillaise.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.