Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comunicat de presa, ARI: Ieșiți la vot! Votați România! Refuzați să fiți masă de manevră!

Asociația Românilor din Italia (ARI) face apel către toți românii din diaspora să participe la votul de duminică, 6 decembrie 2020, la alegerile parlamentare, pentru a-și reafirma apartenența la națiune și implicarea în viața socio-politico-economică și viitorul țării.
ARI cheamă fiecare compatriot al nostru la o evaluare lucidă, neemoțională, a ofertei partidelor care se prezintă la această competiție electorală, bazându-se și pe prestațiile anterioare ale forțelor politice în cauză – dacă și când au fost implicate în actul guvernării - și căutând răspunsul la o întrebare simplă: În ce măsură și în ce proporție programele electorale prezentate la alte scrutinuri s-au regăsit în rezultatele guvernărilor respective?
De asemenea, în altă ordine de idei, sancționând prestații parlamentare care nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor, ar trebui să ne întrebăm și în ce măsură noutatea apariției pe scena politică este neapărat o garanție a succesului ulterior?
Avem convingerea că noi, românii din străinătate, am acumulat suficientă experiență în a trece dincolo de promisiuni și vorbe frumoase, în a face diferența între idealuri și iluzii. Idealurile de prosperitate economică, educație și sănătate de nivel european, stat de drept și democrație autentică în țara noastră trebuie totdeauna să stea drept concepte călăuzitoare pentru orice exercițiu electoral, dar, pe de altă parte, nimeni n-ar trebui să cedeze unor iluzii deșarte, care nu pot fi puse în practică, indiferent din partea cui ar veni.
Credem că românii din străinătate trebuie să se ferească în primul rând de a se lăsa remorcați - ca masă de manevră – exploatându-li-se lipsa de informații veridice din țară, sinceritatea sentimentelor, uneori naivitatea, dorul de țară, patriotismul, dorința de dreptate și justiție. În acest sens, comunicarea cu aparținătorii noștri rămași acasă rămâne la fel de importantă ca întotdeauna, pentru a rămâne conectați la realitatea românească.
În rezumat, în pofida unei perioade dificile din punct de vedere sanitar, prezența la vot este de primă importanță și trebuie să-i încurajăm și pe frații, părinții și bunicii noștri din țară să meargă la urne, păstrând precauțiile impuse, evitând aglomerarea. Dar democrația se exprimă în primul rând la urne și e nevoie de votul nostru și al vostru, e nevoie de votul tuturor pentru ca Parlamentul rezultat să aibă reprezentativitate și legitimitate cât mai largă. România trebuie să progreseze și stă în puterea noastră, a conaționalilor din străinătate, indiferent ce motive ne-au adus aici, să ajutăm. Cu speranță și încredere, vom reuși!
Eugen Terteleac – președinte ARI

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.