Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comuniştii au bătut palma cu pro-europenii la Chişinău

De săptămâna viitoare Parlamentul va începe să funcționeze, urmând să fie aleasă conducerea Legislativului și comisiile, a declarat comunistul Artur Reșetnikov în urma unei noi runde de negocieri privind formarea unei majorități parlamentare între PLDM, PD și PCRM.

Cu toate acestea, comunistul a refuzat să spună dacă PCRM se va regăsi în viitorul Guvern, sau doar va susține din Parlament un Executiv minoritar.

„Avem o înțelegere. Am stabilit astăzi să deblocăm activitatea Parlamentului. Săptămâna viitoare va începe să funcționeze Parlamentul. Viitorul Guvern trebuie să aibă suportul întregii clase politice”, a declarat Reșetnikov potrivit independent.md

Reprezentantul PLDM, Vadim Pistrinciuc, a declarat că, „în mod cert”, structurile de conducere ale Parlamentului vor fi alese săptămâna viitoare.

„Am discutat despre structura Parlamentului, numărul comisiilor, structura prezidiului. Am căzut de acord ca de săptămâna viitoare Parlamentul să fie funcțional”, a declarat Vadim Pistrinciuc.

Pistrinciuc nu a exclus nici posibilitatea ca PCRM să susțină un posibil Guvern minoritar, dar a precizat că, „deocamdată, nu se discută” despre acest lucru.

Nici reprezentantul PD, fostul comunist Sergiu Sîrbu, nu a exclus participarea într-o formă sau alta a PCRM la procesul de guvernare, declarând că din punct de vedere „teoretic” este posibil.

A fost cea de-a 4-a rundă oficială de negocieri între cele trei formațiuni politice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.