Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comuniștii moldoveni: În Găgăuzia se depășesc limitele Constituţiei, dar şi bunul simţ

pcrm

Partidul comuniştilor (PCRM) consideră că "ceea ce se întâmplă în Găgăuzia nu doar că depăşeşte cadrul legal şi limitele Constituţiei, dar şi bunul simţ".

Potrivit Infotag, într-o declaraţie difuzată miercuri, partidului subliniază că "autorităţile stimulează în mod deliberat un conflict în sudul Republicii Moldova".

"Regimului Sandu nu-i place că există în Moldova oameni care nu împărtăşesc metodele sale de voluntarism. Că există oameni care gândesc şi raţionează diferit. Ei sunt imediat trecuţi la categoria de duşmani, mancurţi, "coloana a cincea". Împotriva lor sunt deschise dosare penale, sunt arestaţi la proteste, se încearcă privarea lor de dreptul de vot, de opinie şi alegere", se subliniază în document.

PCRM a reamintit că "Găgăuzia a devenit unul dintre puţinele exemple din lume de soluţionare cu succes a unui conflict etno-politic şi acest exemplu este studiat de specialişti în domeniul conflictologiei".

"Acest "punct fierbinte" a fost stins doar datorită faptului că autorităţile de atunci ale ţării erau dispuse să consolideze societatea multinaţională moldovenească. În persoana autorităţilor de astăzi, observăm reîncarnarea regimului naţionalist, unionist, care a provocat război în Transnistria şi cât pe ce era să aprindă un conflict în Găgăuzia. Istoria se repetă, dar deja sub forma unei farse", apreciază PCRM.

Comuniştii "condamnă acţiunile regimului de guvernare, care-i refuză poporului găgăuz dreptul la alegere, încălcând legile şi normele democratice".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.