Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comunitatea internaţională promite 1,4 miliarde de dolari pentru a ajuta ţările din Caraibe, devastate de uragane

uragan irma

Comunitatea internaţională a promis marţi aproximativ 1,4 miliarde de dolari pentru a ajuta ţările din Caraibe să se recupereze după trecerea devastatoarelor uragane Irma şi Maria şi pentru a-şi ameliora protecţia în faţa unor noi catastrofe naturale, relatează EFE, conform agerpres.ro

Suma a fost anunţată marţi la încheierea unei reuniuni organizate de Comunitatea Caraibilor (Caricom) şi de Naţiunile Unite la New York. "A fost un moment istoric pentru regiunea Caraibilor", a asigurat preşedintele Caricom şi prim-ministru al insulei Granada, Keith Mitchell. 

La reuniune, în afară de reprezentanţii naţionali, au participat şi personalităţi internaţionale, inclusiv fostul preşedinte american Bill Clinton. 

Secretarul genera al ONU, Antonio Guterres, a reamintit uriaşele distrugeri provocate de trecerea acestor uragane în insule precum Dominica sau Antigua şi Barbuda. 

În aceste naţiuni insulare, pe lângă pierderea a numeroase veţi, se estimează că cele două uragane au produs pagube în valoare de 1,1 miliarde de dolari şi pierderi economice de 400 de milioane. 

Guterres a subliniat că ţările cele mai vulnerabile la dezastre trebuie să aibă acces la finanţare pentru a se putea proteja în faţa acestor pericole. 

"Asemeni unei familii globale, avem obligaţia morală să-i sprijinim pe cei afectaţi", a insistat şi preşedintele Adunării Generale a ONU, Miroslav Lajcak.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.