Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comunitatea kurdă din Germania intenţionează să organizeze o demonstraţie masivă la Berlin împotriva vizitei lui Erdogan

YPG kurzi

Comunitatea kurdă din Germania intenţionează să organizeze o demonstraţie masivă la Poarta Brandenburg, un punct de reper al Berlinului, împotriva unei vizite planificate la sfârşitul lunii septembrie a recent realesului preşedinte turc Recep Tayyip Erdogan, informează vineri dpa, potrivit Agerpres.

"Nu suntem în regulă să aşternem covorul roşu aici pentru Erdogan", a declarat Mehmet Tanriverdi, vicepreşedinte al Comunităţii kurde din Germania, pentru dpa vineri. 

Comunitatea se va mobiliza la nivel naţional pentru a mări numărul participanţilor la demonstraţie şi va face apel de asemenea la alte organizaţii şi reprezentanţi ai partidelor politice din parlamentul german. 

Potrivit lui Tanriverdi, numărul lor ar putea ajunge între 10.000 şi 20.000. "Va fi un eveniment masiv", a spus el.

Citește și: Un alpinist australian a fost salvat după ce a rămas blocat timp de patru nopţi pe muntele acoperit de zăpadă din Noua Zeelandă

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier i-a transmis invitaţia lui Erdogan la scurt timp după realegerea sa în iunie, dar nu este clar încă dacă va fi o vizită de stat însoţită de toate onorurile şi nici nu a fost încă stabilită o dată sigură pentru vizită. 

Tanriverdi a mai spus că la Poarta Brandenburg kurzii vor cere eliberarea deţinuţilor politici în Turcia, protestând împotriva încălcărilor drepturilor omului acolo şi campaniei armatei turce contra miliţiei kurde Unităţile de Protecţie Populară (YPG), în nordul Siriei. 

Kurzii reprezintă 15-20% din populaţia Turciei şi deseori denunţă ceea ce consideră a fi o discriminare sistemică de către stat. Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) interzis, care luptă împotriva statului turc de peste 30 de ani, este considerat organizaţie teroristă de Turcia, Statele Unite şi Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.