Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comunitatea LGBT acuză un val de atacuri homofobe, de când au fost legați de răspândirea variolei maimuței

smartradio.ro
lgbt

Asociația MozaiQ, membră a comunității LGBT acuză faptul că mai multe persoane au fost victimele unor atacuri homofobe, în ultimele trei săptămâni. Momentul coincide cu cel în care specialiștii au anunțat public faptul că majoritatea cazurilor de variola maimuței se înregistrează la bărbații homosexuali.

”Asociația MozaiQ, organizație comunitară LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și persoane transgender), avertizează că valurile de homofobie și transfobie s-au întețit în ultimele trei săptămâni, cu numeroase cazuri de discurs al urii și violență îndreptate împotriva comunității LGBTQ+. Nu mai puțin de patru cazuri de violență asupra unor persoane din comunitatea LGBTQ+ au fost raportate atât în București, cât și în alte orașe din țară, unde victimele au fost bătute cu cruzime, necesitand ingrijiri medicale pentru multiple leziuni și fracturi, cu consecințe traumatice pe termen lung. Toate cazurile au avut loc în spații publice sau în instituții publice, iar homofobia a fost motivul principal care a declanșat agresiunile. Victimele au fost asistate de organizații LGBTQ+ și au depus deja, sau sunt în proces de a depune, plângeri penale.

Mai mult, Asociația MozaiQ a primit pe mai multe canale numeroase amenințări cu moartea, mesaje și imagini înfricoșătoare, care includ simboluri naziste și detaliază modalități de a ucide persoane LGBTQ+.”, scriu cei de la MozaiQ.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.