Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concert cu peste 15.000 de oameni în Chișinău fără măști și fără distanță socială, printre invitați a fost și Smiley

concert piata constitutiei

În zilele de week-end, la Chișinău a avut loc cel mai mare și grandios festival al verii. Mii de oameni au asistat la 2 zile de concert la care au participat astfel de nume ca Smiley, Carla's Dream, Monatik, Jony sau Mummi Trolli. Evenimentul a avut loc la Grădina Botanică, iar regiunea din preajmă a fost practic blocată de mașini și oameni, transmite Replicamedia.md.

Imaginile de la concert însă, au stârnit mai multe reacții, mai ales prin prisma restricțiilor anti-pandemice.

Din pozele și video publicate inclusiv de artiști se vede cum persoanele care au venit la concert nu poartă măști, nu respectă distanța socială, iar numărul persoanelor venite cel puțin la concertul de ieri, duminică 30 august s-ar ridica până la 15 mii de oameni.

Duminică seara, strada Grădina Botanică era practic blocată de zeci de mașini și persoane care au făcut coadă pentru a intra la concert, Din imagini se vede cum poliția este depășită de eveniment, iar oamenii nu respectă nicio normă anti-COVID.

Caricaturistul Alex Bureț a venit cu un apel public în care cere explicații de la primarul Ion Ceban, dar și de la Ala Nimerenco, ministra Sănătății cum a fost posibil organizarea acestui concert într-un astfel de mod. De asemenea, artistul atrage atenți și la sponsorii principali ai evenimentului care au promis că profiturile din urma evenimentului le vor dona medicilor care luptă cu pandemia.

„Stimate Iv Ceban, veniti vă rog cu o reacție publică vis-a-vis de acest eveniment, cu participarea a 15.000 de oameni. Eu înțeleg că teritoriul Grădinei Botanice nu aparține primăriei, dar este vorba de locuitorii capitalei.

Dacă cineva se îmbolnăvește, tot în spitalele din Chișinău ajunge. Dvs doar nu vă temeți să criticați autoritățile centrale (...) Stimată Ala Nemerenco, Ministerul Sănătății, explicați vă rog cum a fost posibil acest concert în plină pandemie”, a scris pe pagina sa de facebook Alex Bureț.

Potrivit unor imagini postate pe rețelele de sociale, se vede cum mii de oameni participă la concert. Iar organizatorii postau imagini din mulțime în care vorbeau despre mai mult de 15 mii de spectatori prezenți.

Primarul capitalei care recent a criticat în termeni duri manifestația de Ziua Independenței, se apără și spune că Primăria nu are nicio atribuție la organizarea unui astfel de eveniment și dă de înțeles că este vorba despre responsabilitatea Guvernului.

Asta pentru că Grădina Botanică se află în subordinea „Academiei de Științe a Moldovei – Guvernului”.

„Primaria municipiului Chișinău nu a autorizat desfășurarea organizării și desfășurării festivalului, limitându-se doar la înregistrarea notificării în acest sens, ca și în cazul altor evenimente care se desfășoară.

Totodată, organizatorul este obligat să întreprindă măsurile necesare privind respectarea prevederilor Hotărârilor Comisiei Naționale Excepționale de Sănătate Publică și a Hotărârilor Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău privind măsurile de prevenire și control al infecției COVID-19 în vigoare la momentul desfășurării întrunirii”, scrie pe pagina de facebook a Primăriei.

Reprezentanții Guvernului nu au comentat deocamdată concertul. Contactați telefonic, organizatorii evenimentului spun că au respectat întocmai prevederile legale.

Chiar dacă admit că lumea nu respecta restricțiile, reprezentanta companiei spune că oamenii au fost preîntâmpinați. Pe pagina de internet a evenimentului unde nu este nicio referință la situația pandemică din Chișinău și regulile speciale.

„Persoanele intrau în măști de protecție, la intrare chiar li se dădea. Este afișat panou infiormațional în ceeea ce privește și regulile COVID. Toate persoanele sunt preîntâmpinate și paza nu permitea oaspeților să treacă pe teritoriu fără măști.

Noi am rugat oamenii, dar știți cum, n spațiul acesta liber să fii permanent cu mască, mai scotea cineva, dar ceea ce ține de noi, noi preîntâmpinam oaspeții chiar de pe scenă să respecte regulile”, ne-a declarat o persoană de la compania organizatoare a concertului.

De la IGP ni s-a spus că toată responsabilitatea pentru organizarea concertului o poartă organizatorii și nu au dorit să spună dacă Poliția va lua măsuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.