Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concert de muzică sacră la împlinirea a 140 de ani de la înfiinţarea Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, la Catedrala Sfântul Iosif

catedrala sf. iosif

Un concert de muzică sacră va fi organizat pe 18 martie, de la ora 20.00, la Catedrala Sfântul Iosif, cu ocazia împlinirii celor 140 de ani de la înfiinţarea Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti.

„Concert de muzică sacră” este organizat de Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti, prin Oficiul pentru Bunuri Culturale Ecleziastice şi Patrimoniu.

Concertul dă startul manifestărilor prilejuite de împlinirea a 140 de ani de la înfiinţarea Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, şi totodată, cinstirea Sfântului Iosif, patronul spiritual al catedralei Romano-Catolice din Bucureşti, potrivit news.ro.

Orchestra ANIMA a Catedralei ”Sfântul Iosif” din Bucureşti, singura orchestră de muzică sacră din România şi din Europa care se află sub decret episcopal, va încânta publicul prin măiastra interpretare a artiştilor, introducându-i în atmosfera sărbătorii Catedralei din Bucureşti. Orchestra ANIMA este formată din tineri instrumentişti şi solişti vocali, iar aplecarea acestora către muzica sacră reprezintă punctul de pornire în acest demers.

Evanghelizarea prin Cânt şi Cuvânt este obiectivul primordial al evenimentului.

Programul concertului: VIR FIDELIS de Pr. L. Lambillotte, Sonata da Chiesa no. 6 în Si bemol Major de W.A. Mozart şi Stabat Mater de J.P. Pergolesi.

Orchestra ANIMA va fi dirijată de maestrul Cătălin Toropoc, bariton al Operei Naţionale din Bucureşti.

Evenimentul va fi sprijinit de Oficiul pentru Bunuri Culturale Ecleziastice şi Patrimoniu al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti precum şi de sponsori generoşi.

Intrarea este liberă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.