Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concert extraordinar de Paște pe scena Operei Naționale București: Evenimentul reuneşte nume grele ale vieţii culturale din România

Un Concert extraordinar cu ocazia Sărbătorilor de Paște va avea loc pe scena Operei Naționale București (ONB) pe 24 aprilie, de la ora 18.30, sub bagheta dirijorului Mihnea Ignat, potrivit mediafax.

Citește și: Și lui îi plac banii publici! Dezvăluire-bombă despre șeful USR: afaceri cu MAI, dar și cu prefectura lui Mazăre

Corul Operei Naționale București va fi pregătit de Daniel Jinga, iar conceptul regizoral al concertului poartă semnătura Claudiei Machedon.

Pe scenă vor evolua soliști ai ONB - soprana Cristina Maria Oltean și baritonul Lucian Petrean -, iar la pian, Ioana Maria Lupașcu în calitate de invitată a Operei Naționale. Programul serii include Uvertura "Marele Paște rus", de Nikolai Rimsky-Korsakov, și "Requiem", de Gabriel Fauré.

Citește și: Oreste anunță „prăbușirea abisală” a PSD-ului! Imaginea făcută publică

Regizorul evenimentului, Claudia Machedon, a declarat despre acest eveniment: "Concertul de Paște cuprinde trei lucrări. Ce au în comun, în afara faptului că sunt compuse în a doua jumătate a secolului XIX, este vitalitatea, forța mesajului. Rimsky-Korsakov preia teme liturgice rusești și reușește să transpună în muzica sa atât caracterul lugubru, cât și bucuria sărbătorii. Concertul pentru pian și orchestră al lui (Franz) Liszt este nu doar plin de patos, prin definiția pateticului, ci și eroic. În Requiem, Fauré are o viziune senină asupra morții, reprezentând mai degrabă o eliberare, prin efectul cathartic al muzicii, decât o experiență dureroasă. Ca propunere regizorală, spectacolul-concert susține aceste teme și devoalează o atmosferă ecleziastică, în care Lumina este motorul principal. Sperăm ca evenimentul să ofere o înțelegere mai profundă, senzorială, a tainei Sfintei Învieri și să mulțumească sufletul spectatorilor noștri".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.