Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concert Filarmonica Brașov, 7 octombrie, la Sala Patria

wienerphilharmoniker.at
filarmonica viena

Publicul meloman din Braşov este invitat vineri, 7 octombrie, la Sala Patria, unde va avea loc un concert simfonic cu opt tineri dirijori, la care accesul este gratuit, a transmis, miercuri, Filarmonica Braşov.

Concertul încheie masterclass-ul de dirijat ce are loc în perioada 2-7 octombrie şi care este susţinut de Uroš Lajovic, fost profesor al Universităţii de Muzică şi Arte Dramatice din Viena între 1991 - 2012, informează Agerpres.

"Atelierul de dirijat este organizat de Filarmonica Braşov în parteneriat cu "Platform for Culture" Croaţia şi propune tinerilor dirijori din întreaga lume să vină să lucreze cu unul dintre cei mai renumiţi profesori de dirijat din lume - Uroš Lajovic. În cadrul proiectului, dirijorii selectaţi în urma preselecţiei vor avea ocazia să vină la Braşov să dirijeze pe o perioadă de cinci zile orchestra Filarmonicii Braşov, avându-l ca profesor îndrumător pe Uroš Lajovic. Atelierul se va încheia cu un concert alături de Filarmonica Braşov în care toţi cei 8 candidaţi vor avea ocazia să dirijeze o parte din repertoriul concertului", se arată într-un comunicat remis de Filarmonica Braşov.

Pe baza filmărilor din timpul masterclass-ului, se vor realiza materiale de prezentare ale atelierului, ale Filarmonicii Braşov şi ale candidaţilor alături de maestrul Lajovic, care vor servi mai multor scopuri: educativ - pentru muzicieni şi public, care poate să înţeleagă fenomenul repetiţiilor şi importanţa dirijorului, de diseminare a mesajului educaţional-cultural al instituţiei şi a muzicienilor şi va oferi o şansă unora dintre cei mai buni dirijori tineri din lume să se desfăşoare artistic alături de o orchestră profesionistă, cea a Filarmonicii Braşov.

Programul concertului de vineri cuprinde Uvertura la opera Don Giovanni - W. A. Mozart, Concertul pentru pian şi orchestră Nr. 2, Op. 18 al lui S. Rachmaninov şi lucrarea Tablouri dintr-o expoziţie a lui M. Mussorgsky.

Solista serii este pianista Kira Frolu, câştigătoare a Bursei "Moştenitorii României Muzicale", ediţia 2022 oferită de Radio România Muzical, masterandă la Academia Regală de Muzică din Londra sub îndrumarea profesorului Ian Fountain.

Accesul la concert este gratuit în limita locurilor disponibile, iar acestea pot fi rezervate în avans, online, pe siteul bilet.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.