Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concert în Australia pentru strângerea de fonduri împotriva incendiilor

pinterest
queen

Peste o sută de artişti şi trupe muzicale au susţinut duminică seară un mega concert caritabil timp de 10 ore pentru strângerea de fonduri destinate luptei împotriva incendiilor de vegetaţie care devastează Australia, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Artiştii, printre care rockerul Alice Cooper sau trupa Queen cu Adam Lambert ca solist, au reuşit să strângă aproape 10 milioane de dolari australieni (6,73 milioane de dolari americani) la acest concert la care au fost prezente 75.000 de persoane pe stadionul ANZ şi a fost vizionat de un milion de telespectatori.

Unul dintre momentele cele mai emoţionante ale Fire Fight Concert, care a beneficiat de invitaţi speciali precum Olivia Newton-John şi John Farnham, a fost tăcerea care s-a aşternut în timp ce pe ecran apăreau numele celor 33 de persoane care şi-au pierdut viaţa în aceste incendii.

Din septembrie, incendiile de vegetaţie au mistuit 180.000 de kilometri de teren, o suprafaţă de mărimea unor ţări ca Uruguay sau Cambodgia.

Citește și: USR a bătut palma cu PSD? Un lider PNL anunță blatul zilei: ‘Le-a crăpat obrazul’

Ploile din ultimele săptămâni au ajutat la stingerea a numeroase focare din sud-estul ţării, dar în alte zeci de regiuni incendiile au rămas active.

Mass-media australiene au comparat impactul mega-concertului din Sydney cu cel al concertului Live Aid din 1985, mai ales datorită participării trupei Queen al cărei actual solist a încercat să se ridice la nivelul legendarului Freddie Mercury, care a incendiat atunci publicul la Londra.

"Cred că nu am mai văzut nimic asemănător de la Live Aid", a scris pe reţelele de socializare Brian May, chitaristul Queen.

Actriţa de comedie australiană Celeste Barber, una dintre prezentatoarele concertului, a primit laude pe reţelele de socializare după ce a ieşit pe scenă cu un tricou având imprimată o caricatură a prim-ministrului australian, Scott Morrison, şi s-a alăturat astfel vocilor care l-au criticat pe premier pentru modul cum a gestionat incendiile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.