Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concertul 'Salve Regina' - prezentat în premieră de Corul 'Madrigal - Marin Constantin', pe 8 octombrie

infomusic.ro
corul madrigal national

Concertul Extraordinar "Salve Regina" va fi prezentat în premieră de Corul Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin", pe 8 octombrie, de la ora 20,00, la Catedrala Sf. Iosif din Capitală.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, concertul va fi dirijat de Alexander Drčar, invitat extraordinar al Corului Madrigal la Bucureşti, coordonatorul catedrei de dirijat a Universităţii Mozarteum, din Salzburg.

Programul evenimentului prezintă un periplu prin muzica sacră scrisă pentru cor în perioada Romantismului german şi austriac şi cuprinde o serie distinctă de lucrări din creaţia compozitorilor Franz Schubert, Felix Mendelssohn Bartholdy, Johannes Brahms şi Anton Bruckner. Lucrările au fost special alese de dr. Alexander Drčar, cu accent pe creaţii care să pună în lumină sonoritatea unică a corului, precum şi spiritul sonor al romantismului, în special din sfera muzicii sacre, informează Agerpres.

La invitaţia Corului Madrigal, dr. Alexander Drčar a coordonat pe parcursul lunilor septembrie şi octombrie, la Bucureşti, un program interactiv de specializare în arta dirijatului coral, desfăşurat exclusiv în cadrul iniţiativelor de profesionalizare derulate sistematic de Corul Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin". Astfel, în cadrul workshopurilor desfăşurate la sediul Corul Madrigal, dr. Alexander Drčar a pregătit împreună cu dirijorii Anna Ungureanu şi Cezar Verlan noul repertoriu "Salve Regina", dedicat cu precădere compozitorilor germani şi austrieci de secol XIX.

Accesul spectatorilor la concert este gratuit şi se va face exclusiv prin rezervarea online a biletelor cu valoare zero pe bilete.ro la https://s9.ro/1oiv, conform regulamentului afişat pe platformă.

Concertul Extraordinar "Salve Regina" este realizat în parteneriat cu Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti şi reprezintă o premieră repertorială pentru Corul Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin".

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES este partener media al evenimentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.