Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concluzia unui analist financiar: 'Numărul de angajaţi în economie este la un nivel maxim istoric şi continuă să crească!'

oradesibiu.ro
cas cass financiar taxe impozit economie

Concluzia unui analist financiar: 'Numărul de angajaţi în economie este la un nivel maxim istoric şi continuă să crească!'

Scăderea inflaţiei, stabilizarea dobânzilor şi creşterea veniturilor au fost factorii principali care au adus creşterea vânzărilor retailerilor în noiembrie, după ce vânzările au scăzut sau încetinit în lunile anterioare, este concluzia unei analize a Ziarului Financiar, potrivit Mediafax.

Vânzările retailerilor, barometru pentru consumul privat, segment care face circa 60% din economia României, au crescut în noiembrie cu aproape 4% faţă de noiembrie anul trecut, după ce în lunile anterioare încetiniseră la un plus de mai puţin de 2% sau chiar scăzuseră, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Creşterea, deşi departe de majorările de două cifre din anii trecuţi, pune bazele pentru o creştere economică mai bună în ultimul trimestru din 2023 şi pentru o evoluţie mai bună a consumului şi în 2024, spun analiştii financiari.

„Prognozăm o redresare a vânzărilor cu amănuntul la +3,9% în 2024, faţă de o estimare de +2,3% în 2023. Se aşteaptă ca creşterea salariilor reale să se întărească la un maxim de cinci ani în 2024 datorită accelerării decelerării inflaţiei şi a creşterilor robuste ale salariilor nominale. Numărul de angajaţi în economie este la un nivel maxim istoric şi continuă să crească, chiar dacă într-un ritm mai lent, în timp ce rata şomajului este stabilă“, este de părere Eugen Sinca, analist financiar la BCR, a doua cea mai mare bancă din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.