Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concluziile de la consiliul din Bruxelles despre inteligența artificială: 'Europa trebuie să răspundă provocărilor unei lumi în rapidă schimbare'

facebook.com
inteligenta artificiala

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a declarat că în cadrul Consiliului Competitivității, de luni de la Bruxelles, au fost trase o serie de concluzii care vor ajuta Uniunea Europeană să devină unul dintre vectorii inteligenței artificiale la nivel mondial, informează Mediafax.

Citește și: Rusia la colț: Tot mai multe țări acuză Moscova de incitare la proteste în diferite țări europene

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a declarat, luni, la Bruxelles, că Președinția română la Consiliul UE acordă o atenție deosebită dezvoltării unei abordări europene privind inteligența artificală cu scopul de a plasa Europa într-o poziție de lider modial în acest domeniu.

„Împreună cu miniștrii responsabili pentru competivitate din statele membre ale UE și Comisia Europeană am dezvoltat subiectele: Bilanțul competitivității, unde am discutat despre principalele evoluții din perspectiva pieței unice, pe baza cele mai recente analize a Comisiei Europene. (...) S-a pus acentul pe digitalizarea, inovare, precum și pe legătura tot mai strânsă dintre produsele fabricate și servicii. Cel de-al doilea subiect dezbătut a vizat o temă extrem de importantă - inteligența artificială și impactul acesteia asupra industriei UE. Președinția româna acordă o atenție deosebită dezvoltării unei abordări europene privind inteligența artificală cu scopul de a plasa Europa într-o poziție de lider modial în acest domeniu. De aceea, președinția română a și propus spre adoptare primul set de concluzii referitoare la inteligența artificială. Aceste concluzii sunt axate pe planul coordonat privind dezoltarea și utilizarea inteligenței artificiale în mediile din Europa”, a declarat ministrul Economiei, Niculae Bădălau, la Bruxelles.

„Concluziile de astăzi referitoare la inteligența artificială vor servi drept orientări pentru viitoarele acțiuni ale UE din acest domeniu, astfel încât Uniunea Europeană să devină unul dintre vectorii inteligenței artificiale la nivel mondial. Europa trebuie să răspundă provocărilor unei lumi în rapidă schimbare, iar discuțiile noastre cu privire la modul în care putem deveni o economie neutră din punct de vedere climatic, fără a pierde avantajele concurențiale ale industriei noastre, sunt esențiale”, a mai spus Bădălău.

Consiliul UE a subliniat, în cadrul unui comunicat de presă, „importanța crucială pe care o are promovarea dezvoltării și a utilizării inteligenței artificiale în Europa prin creșterea investițiilor în acest domeniu, prin consolidarea excelenței în domeniul tehnologiilor și aplicațiilor de inteligență artificială, precum și printr-o colaborare mai strânsă privind inteligența artificială, în domeniul cercetării și inovării, între industrie și mediul academic, în vederea transmiterii rapide și eficiente a noilor rezultate și cunoștințe dinspre domeniul cercetării în materie de inteligență artificială către industrie și, în cele din urmă, către piețe, sectorul public și consumatori”

În acest context, Consiliul UE a încurajat promovarea și dezvoltarea tehnologiilor generice esențiale și a aplicațiilor de inteligență artificială, bazându-se pe exemple din domenii mai avansate, cum ar fi asistența medicală, agricultura sau mobilitatea conectată și autonomă, potrivit unui comunicat de presă al instituției europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.