Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concluziile PNL după discuţiile de la Cotroceni. Înţepături pentru Ponta

gorghiu predoiu

Delegaţia PNL a încheiat discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis, la Cotroceni, pe tema alocării a 2% din PIB pentru Apărare. La fel ca delegaţia PSD, şi liberalii s-au declarat de acord şi au anunţat că vor semna acordul scris în acest domeniu.

Vezi şi: Klaus Iohannis, consultări ca-n familie cu delegația PNL

Concluziile discuţiilor au fost prezentate de Alina Gorghiu şi Cătălin Predoiu. Cei doi nu au ezitat să trimită mici săgeţi către Guvernul Ponta.

"Acordul este pe deplin justificat. Înseamnă punerea în operă a tuturor angajamentelor României de la momentul aderării la NATO şi o investiţie în securitatea naţională şi a fiecărui cetăţean al României. Prin semnarea acestui acord, considerăm că România dă un semn de responsabilitate asumându-şi o promisiune pe care a făcut-o în calitate de ţară membră a NATO. Avem garanţia că acest acord va deveni realitate şi România va trece de la entuziasmul de a fi ţară NATO la responsabilitatea pe care o presupune acest angajament. Ne dorim ca de data aceasta să înţelegem că a fi partener serios într-o organizaţie înseamnă a-ţi respecta angajamenteje, obligaţiile, lucru pe care România îl va face", a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

Dacă preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a avut un discurs mai împăciuitor, premierul desemnat al liberalilor, Cătălin Predoiu, a acuzat Guvernul să nu îşi respectă promisiunile în domeniul Apărării din programul de guvernare.

Un astfel de acord e o garanţie în plus ca Guvernul Ponta să-şi respecte angajamentele luate prin programul de guvernare. Menţionez aici un program de restabilire a capacităţii de luptă a Armatei Române, care a fost întrerupt la această oră. Suntem convinşi că numai prin consens politic pe termen lung putem da încredere partenerilor şi militarilor.

Vezi şi: Partidele vor semna un Acord in urma consultarilor cu Iohannis

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.