Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concurență ACERBĂ - Care e facultatea la care se înghesuie tinerii din București

mediafax.ro
cursuri studenti

Peste 20.000 de candidaţi s-au înscris, la admiterea din iulie, pe cele aproape 11.400 de locuri disponibile la Universitatea din Bucureşti. Cea mai mare concurenţă a fost la Administraţie şi Afaceri şi la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, la specializarea Limbi moderne aplicate fiind 86 de concurenţi pe un loc. În schimb, la facultăţile teologice şi la Geologie concurenţa a fost de un candidat/loc.

Un număr de 20.461 de candidaţi s-au înscris pe cele 11.396 de locuri (buget şi taxă) puse la dispoziţie de facultăţile Universităţii din Bucureşti, la nivel licenţă.

Conform unui comunicat de presă transmis, miercuri, de instituţie, cea mai căutată facultate, cu peste 10 candidaţi pe loc, este cea de Administraţie şi Afaceri, urmată de Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, cu aproape 8 candidaţi pe loc, şi de Facultatea de Matematică şi Informatică, cu aproape 8 candidaţi pe loc.

Înscrierile pentru sesiunea din iulie a admiterii la cele 19 facultăţi ale Universităţii din Bucureşti au avut loc în perioada 6 - 26 iulie.

Pe locurile finanţate de la buget, concurenţa medie a fost de 5,07 candidaţi pe un loc.

Astfel, la Facultatea de Administraţie şi Afaceri au fost înscrişi peste 10 candidaţi/loc, cele mai căutate specializări fiind Administrarea Afacerilor (aproape 14 candidaţi/loc), Administraţie Publică (aproape 9 candidaţi/loc), Administrarea afacerilor, în limba engleză (aproape 9 candidaţi/loc). La Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine au fost peste 8 candidaţi/loc, aici cele mai căutate specializări fiind Limbi Moderne Aplicate (aproape 86 candidaţi/loc), Limbă şi Literatură Portugheză (peste 24 candidaţi/loc), Limbă şi Literatură Italiană (peste 23 candidaţi/loc), Limbă şi Literatură Rusă (peste 18 candidaţi/loc), Studii Americane (peste 11 candidaţi/loc).

La Facultatea de Matematică şi Informatică, a fost o concurenţă de aproape 8 candidaţi/loc, la Biologie - de aproape 7 candidaţi/loc, la Geografie şi la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării fiind înscrişi peste şase candidaţi pe un loc.

La Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei au fost peste 5 candidaţi/loc, la fel şi la Sociologie şi Asistenţă Socială şi Drept.

Aproape patru candidaţi pe un loc au fost înscrişi la Facultatea de Istorie, la Chimie, Litere şi la Facultatea de Ştiinţe Politice -aproape 3 candidaţi/loc.

În schimb, la Facultatea de Fizică au fost aproape 2 candidaţi/loc, iar la facultăţile teologice şi la cea de Geologie şi Geofizică concurenţa a fost de un candidat/loc.

Totodată, arată sursa citată, 67 de olimpici au ales Universitatea din Bucureşti.

În ceea ce priveşte modalitatea de admitere, fiecare facultate a decis asupra formei de concurs, existând patru formule: admitere pe bază de examen, pe baza mediei de bacalaureat şi eseu motivaţional, admitere pe baza unei formule mixte şi admitere pe baza mediei de la bacalaureat.

Candidaţii la admiterea din acest an de la Universitatea din Bucureşti au putut achita online taxa de înscriere.

Sesiunea de toamnă a admiterii la facultăţile Universităţii din Bucureşti va fi organizată în perioada 3 - 20 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.