Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concurența devine acerbă, băncile trebuie să își consolideze prezența online, avertizează BNR

Agerpres
BNR

Băncile trebuie să își consolideze prezența în mediul online, concurența devenind acerbă în urma intrării pe piața serviciilor bancare a unor „firme gigant, care vor produce adevărate cutremure”, a declarat, miercuri, Eugen Rădulescu, directorul Direcției de Stabilitate Financiară din cadrul BNR potrivit mediafax.

„Avem o competiție nebancară în creștere. Planurile de afaceri ale instituțiilor financiare trebuie să țină seamă de acest lucru. Trebuie să se îmbunătățească eficiența costurilor, pentru că există presiuni mari asupra profitabilității. Strategiile trebuie revăzute nu numai în privința produselor și a serviciilor, ci și a interacțiunii cu clienții, cu un accent deosebit asupra mediului online”, a susținut acesta, în cadrul Forumului Pieței Financiare.

Daniela Bodîrcă, președintele Asociației Societăților Financiare din România a întărit ideea necesității digitalizării: „Vorbim de o abordare a clientului într-o manieră modernă și cred că ar trebui să ne unim forțele pentru elaborarea unui sistem cât mai digital și cred că am avea nevoie, la nivel național, de o strategie pentru acest lucru. Nu putem realiza cele menționate doar la nivelul mediului privat, este necesară o colaborare între mediul privat și cel public, prin care să se realizeze baze de date comune care să fie accesate printr-un click, astfel încât clienții să aibă acces la o gamă largă de informații, să înțeleagă paleta de servicii pe care le pot accesa și împreună să construim o economie solidă, pe niște premise care sunt sustenabile.”

Eugen Rădulescu a completat prin a atrage atenția inclusiv asupra intensificării concurenței, susținând că aceasta nu va proveni din sistemul financiar, ci din sectorul tehnologic, din partea „unor firme gigant la nivel mondial, care se pregătesc să intre pe piața serviciilor bancare”.

Directorul Direcției de Stabilitate Financiară al BNR a evidențiat, de asemenea, lipsa alocării fondurilor publice pentru „salvarea sistemului bancar”, după criza financiară din 2008. „Stăm bine în privința ratei de adecvare a capitalului și al acoperirii creditelor neperformante. În ultimii ani, sectorul bancar a redevenit profitabil. În mod paradoxal, acest lucru face obiectul unor critici vehemente și de neînțeles, provenite dintr-o postură profund populistă și dăunătoare economiei. De fiecare dată se vorbește despre faptul că indicatorii financiari sunt ridicați în România, dar nu se vorbește nimic despre faptul că din 2008, până în 2014 inclusiv, sistemul bancar a înregistrat pierderi și au fost majorări de capital de ordinul miliardelor de euro, făcute de băncile mamă. România este una dintre foarte puținele țări din Europa unde nu au fost folosiți bani publici pentru salvarea sistemului bancar, după criza din 2008.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.