Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concurență pentru Prigojin - Grupul Wagner nu mai este singur pe piață

Telegram
grupul wagner

Rusia s-ar putea asocia cu alți contractori militari privați pentru luptă în Ucraina, pe fondul tensiunilor continue cu grupul de mercenari Wagner, a scris Ministerul Apărării din Regatul Unit în actualizarea sa de informații din 4 aprilie.

 

Mercenarii Wagner reprezintă o parte substanțială a forțelor ruse angajate în zonele de luptă activă, cum ar fi Bakhmut din regiunea Donețk. Wagner a fost implicat în cele mai multe dintre puținele operațiuni de succes pe care Rusia le-a desfășurat în ultimele luni, cum ar fi capturarea lui Soledar în regiunea Donețk.

Potrivit Ministerului Apărării din Regatul Unit, scopul Rusiei încurajând relațiile cu alți contractori militari privați ar fi creșterea controlului asupra luptătorilor de pe teren.

Prigojin a criticat public Ministerul Apărării al Rusiei în numeroase ocazii pentru că nu a furnizat „suficientă” muniție trupelor sale. Mercenarii Wagner suferă și ei pierderi grele pe câmpul de luptă.

Niciun alt contractant militar privat din Rusia nu se potrivește în prezent cu nivelul de experiență în luptă sau cu numărul lui Wagner.

În ciuda acestui fapt, Rusia va începe probabil să se bazeze mai mult pe contractorii militari privați, având în vedere că aceștia sunt „mai puțin constrânși de nivelurile limitate de salariu și ineficiența care împiedică eficacitatea armatei regulate”.

Mai mult decât atât, este mai puțin probabil ca societatea rusă să fie îngrijorată de ratele mari de victime ale contractorilor militari privați, a prezis Ministerul Apărării din Regatul Unit.

Wagner a recrutat în special mii de prizonieri din închisorile rusești pentru a lupta în Ucraina, promițându-le libertatea dacă vor supraviețui. Pe 25 martie, Evgheni Prigojin, fondatorul companiei, a susținut că 5.000 de prizonieri ruși care au luptat în Ucraina au primit deja amnistia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.