Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concurs de colinde pentru tineri etnici români din Bulgaria, Serbia, Ucraina şi Ungaria, anunțat de ICR

www.evz.ro
Institutul Cultural Român ICR

Institutul Cultural Român, prin Compartimentul Comunităţi Istorice, anunţă organizarea concursului "Colaj de obiceiuri de iarnă", dedicat tinerilor etnici români din Bulgaria, Serbia, Ucraina şi Ungaria.

Potrivit unui comunicat al ICR, transmis marţi AGERPRES, copiii şi adolescenţii care fac parte din aceste comunităţi româneşti, cu vârsta maximă de 20 ani, sunt invitaţi să se înregistreze audio-video interpretând colinde sau prezentând obiceiuri de iarnă româneşti, păstrate în rândul comunităţii locale.

Pot fi prezentate obiceiuri de Crăciun, de Sfântul Nicolae, de Anul Nou, Bobotează, reţete culinare, procedee de confecţionare a unor obiecte folosite la colindat.

Materialele video, cu o durată maximă de 5 minute, vor fi transmise până la data de 12 noiembrie, la adresa vlad.condrea@icr.ro, urmând ca jurizarea să fie făcută de o comisie de experţi independenţi.

Citește și: Scene fără precedent! Un polițist a fost tăiat cu cuțitul, după ce i-a cerut unei persoane să poarte mască de protecție

Fiecare participant se poate înscrie în concurs cu un singur clip video. Clipurile în care vor figura mai multe persoane vor putea primi un singur premiu.

Vor fi decernate 21 de premii, în valoare totală de 5.040 euro (brut), câştigătorii fiind selectaţi din următoarele regiuni: Ucraina - Bucovina de Nord (Regiunea Cernăuţi), Maramureşul de Nord (Regiunea Transcarpatia) şi Basarabia de Sud (Regiunea Odessa); Serbia - Voivodina şi Timoc; Ungaria; Bulgaria.

La finalul concursului, Institutul Cultural Român va realiza un colaj cu materialele premiate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.