Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Concurs de populism în Guvernul Ponta: Salariile tinerilor să fie plătite de stat

Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) va depune la Senat un proiect de lege prin care propune ca salariile tinerilor până în 29 de ani, care n-au avut vreodată un loc de muncă pe o perioadă nedeterminată, să fie plătite de stat pentru 18 luni, angajatorul fiind condiţionat să menţină postul respectiv timp de trei ani, chiar dacă el nu va fi ocupat de aceeaşi persoană. 

"Este un proiect de lege denumit de noi 'Primul loc de muncă'. După modelul 'Prima casă' şi 'Prima maşină' ne-am gândit că la fel de important este, pentru fiecare om din România, să aibă un loc de muncă. Şi pentru că toţi tinerii din România se lovesc de aceeaşi problemă la intrarea pe piaţa forţei de muncă - faptul că n-au experienţă - proiectul de lege vine şi umple acest gol legislativ", a declarat sâmbătă, la Deva, într-o conferinţă de presă, preşedintele UNPR Hunedoara, senatorul Haralambie Vochiţoiu. 

El a explicat că, în situaţia în care persoana angajată nu se adaptează cerinţelor postului, angajatorul poate să o concedieze, dar are obligaţia de a oferi acel post unui alt tânăr, până la cumularea perioadei de trei ani. 

Potrivit parlamentarului UNPR, proiectul ar putea "revoluţiona piaţa forţei de muncă" şi sute de mii de tineri vor putea rămâne să muncească în România, fără să mai fie nevoiţi să plece în străinătate. 

Punerea în practică a proiectului de lege ar putea costa statul român circa 10-15 de milioane de euro, însă senatorul UNPR a apreciat că se poate vorbi de o investiţie pe termen scurt şi de un câştig pe termen mediu, în condiţiile în care pentru o persoană angajată nu mai este nevoie de plata unor beneficii sociale. 

În opinia sa, în cei trei ani de activitate, un tânăr ar putea să-şi dezvolte experienţa profesională solicitată la angajare, după care îşi va putea continua cariera în funcţie de aptitudinile sale. 

Potrivit lui Vochiţoiu, proiectul UNPR este susţinut de 70 de parlamentari, inclusiv de la alte partide, şi va fi depus în maxim zece zile la Senat. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.